Vols més informació?

INFORMA'T AQUÍ

Concurs de Cuina Jove de Catalunya

44a Jornada Universitària de Gastronomia
37è Concurs de Cuina Jove de Catalunya

 

Des del 1980, l’EUHT StPOL organitza la Jornada Universitària de Gastronomia (antigues Jornades Gastronòmiques del Maresme) i, des de l'any1987, el Concurs de Cuina Jove de Catalunya. Es tracta d'un dels actes acadèmics gastronòmics i un concurs de cuina més antics celebrats a Catalunya.

Des de l’edició de l’any 2016, del Concurs de Cuina Jove de Catalunya en surt el representant de Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award. La participació d’un dels guanyadors del Concurs de Cuina Jove de Catalunya a la final de l’European Young Chef Award (EYCA) està impulsada per Prodeca (Promotora dels Aliments Catalans. Generalitat de Catalunya) i l’Agència Catalana de Turisme, com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia (European Regions of Gastronomy).

L'última edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya es va celebrar el 19 de febrer de 2025 a les instal·lacions de l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL). Estigueu atents a la convocatòria de 2026!

Ànakin Rivera, guanyador de l'edició de 2025

El plat "El Maresme al plat", creat per l'alumne de Tècnic d'EUHT StPOL, Ànakin Rivera, va destacar per la seva creativitat, tècnica i sabor, aconseguint la puntuació més alta de totes les presentacions del concurs. Gràcies a aquest reconeixement, Ànakin va ser guardonat amb el Premi Absolut del Concurs de Cuina Jove de Catalunya 2025, una fita important en el seu camí com a jove promesa de la gastronomia. Aquest premi no només és una mostra del seu talent, sinó també del rigor i la passió que posa en cada plat que crea.

A més de rebre aquest important premi, Ànakin Rivera tindrà l'honor de representar Catalunya a l'European Young Chef Award, que es durà a terme el mes de novembre a EUHT StPOL. Aquesta competició internacional reunirà els millors joves cuiners de tot Europa, i Ànakin tindrà l'oportunitat de demostrar el seu mestratge davant d'un jurat de primer nivell. Sense dubte, aquesta serà una oportunitat única per a ell, que podrà continuar creixent i aprenent mentre porta el seu talent i la seva passió per la cuina a un escenari internacional.

 

 

Elena Arzak, xef convidada a l'edició 2025

Elena Arzak, una de les xef més reconegudes a nivell mundial, va ser la xef convidada i presidenta del jurat del concurs de Cuina Jove de Catalunya 2025. Amb una trajectòria imparable, va començar la seva formació l'any 1988 a Suïssa i es va formar a les millors cuines del món com elBulli i Pierre Gagnaire. Acompanyant el seu pare al restaurant familiar Arzak, va continuar un llegat d'excel·lència, aconseguint tres estrelles Michelin i establint-se com una figura clau de la cuina basca i mundial.

Al llarg de la seva carrera, Elena Arzak ha rebut nombrosos premis i reconeixements, incloent el Premi Nacional de Gastronomia i el títol de Millor Xef Femenina del Món Veuve Clicquot. Com a presidenta del jurat del concurs de Cuina Jove, va compartir la seva visió, passió i experiència amb les noves generacions de cuiners, contribuint a impulsar el talent jove i a fomentar la creativitat a la cuina catalana.

European Young Chef Award 

Des de l’edició de l’any 2016, el representant de Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award (EYCA) és escollit d'entre els finalistes. En aquesta ocasió, se celebrarà a finals de novembre de 2025 a les nostres instal·lacions.

L’European Young Chef Award reuneix finalistes de concursos regionals d'arreu d'Europa per presentar i intercanviar coneixements sobre plats tradicionals i productes alimentaris locals de les seves regions. En la competició els candidats proposen una reinterpretació de receptes tradicionals. El premi pretén promoure innovacions en la cuina tradicional, destacar les cultures alimentàries sostenibles i crear futurs ambaixadors de xefs per a les regions i productes alimentaris locals.

 

Aquest any, no només se celebrarà a l'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, sino que a més, el representant català serà l'Ànakin Rivera, també alumne d'EUHT StPOL i guanyador de l'edició 2025 del Concurs de Cuina Jove de Catalunya. 

 

Guardons

El Concurs de Cuina Jove de Catalunya premia al Millor Cuiner/a Jove de Catalunya amb el Premi Absolut i també entrega els següents guardons:

PREMI ABSOLUT A LA MAJOR PUNTUACIÓ

Atorgat per l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar

PREMI CATALAN FOOD

Atorgat per la Generalitat de Catalunya

Al plat amb més potencial per representar la Regió Gastronòmica de Catalunya a l’EYCA

PREMI A LA DESTRESA I MILLOR TÈCNICA D’ELABORACIÓ

Atorgat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició

PREMI A LA IMAGINACIÓ I CREATIVITAT

Atorgat per l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar

PREMI A LA MILLOR PRESENTACIÓ

Atorgat per l’Ajuntament de Sant Pol de Mar

TRUCAR

WHATSAPP