banner-pag-estudiantes-int

Espanya és el tercer país del món que rep més turistes estrangers, en què Catalunya, i la seva capital Barcelona, és la principal destinació.

Erasmus

ERASMUS

La beca o programa ERASMUS és l’acrònim del nom oficial que se l’hi dóna en angles: European Region Action Scheme for the Mobility of University Students, o el que és el mateix, el “Pla d’Acció de la Comunitat Europea per a la Mobilitat d’Estudiants Universitaris”.

La beca Erasmus és, per tant, una ajuda econòmica que es dóna a estudiants i professors universitaris de la Unió Europea per a estudiar en els països adscrits al pla (diferent al país d’origen del sol·licitant).

La beca ERASMUS, que és aplicable al Grau en Gestió Hotelera i Turística, ens aporta un important valor personal, però també social, essent reconegut com un element important per a fomentar la cohesió i coneixement de la Unió Europea entre la població jove. D’aquesta forma es creen llaços d’amistat transfronterers, tot posseint una clara consciència ciutadana europea.

Tota aquesta experiència humana ens obre també les portes del mercat de treball europeu. La condició de viure a un país diferent obliga als alumnes a conèixer i perfeccionar un nou idioma, clau per a un futur treball en el sector hoteler i turístic. A més, els llaços d’amistat formats en aquests mesos de convivència amb joves d’una altre nacionalitat però afins a ells, amb les mateixes inquietuds i fites, poden ser el primer pas de nous projectes empresarials i laborals.

Les beques ERASMUS van ser premiades amb el Premi Príncep d’Astúries de la Cooperació Internacional 2004, en ser un dels programes d’intercanvi cultural més importants de la història de la humanitat, com a element de coneixement integrador entre pobles. Per aquests motius, EUHT StPOL va decidir portar a terme aquesta iniciativa juntament amb universitats de la Unió Europea.

Els estudiants que cursen els estudis del Grau Universitari en Gestió Hotelera i Turística ténen l’opció de viatjar a un altre país per realitzar un curs/semestre d’Erasmus a les universitats en les que EUHT StPOL té conveni:

1-Stavanger
3-haaga-helia
3-iubh
4-sauvignac