Miquel Aldana, de l'Hotel-Escola de Sant Pol a obtenir una Estrella Michelin - Hotel-Escuela de Sant Pol de Mar. Dirección Hotelera, Gastronomía y Artes culinarias y Restauración y EventosHotel-Escuela de Sant Pol de Mar. Dirección Hotelera, Gastronomía y Artes culinarias y Restauración y Eventos

Aquest és el cas de Miquel Aldana, xef i propietar del restaurant Tres Macarrons (El Masnou, Barcelona) que va obtenir el passat 25 de novembre de 2015 la seva primera Estrella Michelin. Miquel va ser alumne del programa Tècnic en Gastronomia i Restauració de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar i forma part del gran grup d’antics alumnes que al sortir de l’escola han aconseguit grans èxits en la seva trajectòria professional.

Miquel ens explica com es sent al tenir una Estrella Michelin i ens explica la seva trajectòria professional i projectes de futur.

Tot va començar a Sant Pol. Va estudiar cuina per curiositat i a poc a poc fa augmentar el seu interès per la gastronomia. Durant els tres anys de la titulació, la seva passió per la cuina va anar creixent i la va culminar en les seves pràctiques professionals a diferents restaurants reconeguts pel sector.

Després de 10 anys de treball dur a vàries cuines (l’Hostal de la Gavina 5*****, la Torre del Remei, Sauleda Càtering i Pastisseria, Llavina Graupera, Can Jubany, Casa Irene, Alkimia Barcelona, i un any i mig a París), va decidir que ja estaba acabant l’etapa d’aprenentatge i amb 29 anys va obrir Tres Macarrons l’any 2009.

Tres Macarrons s’ubica a El Masnou, situat entre vistes al mar i a la muntanya, un restaurant de capacitat per a 20 comensals amb una sala tranquila i elegant. La seva cuina és totalment lliure i independent, amb base clàssica de la cuina catalana actualitzada en quant a tècniques, junt amb ingredients de qualitat i naturals, que van renovant la seva carta segons les temporades.

Quan va obrir el seu propi negoci en temporada de crisis, no s’habia plantejat que obtindria una Estrella Michelin. Després molts anys de treball amb l’objectiu de fer funcionar el negoci, ara ho obtingut el gran reconeixement gastronòmic que representa un canvi de ritme en el restaurant, les reserves s’han disparat i han forçat més estructura i organització.

L’obtenció de la seva primera Estrella Michelin és el fruit del treball dur fet durant anys. Aquest guardó demostra que a la cuina no només serveixen les virtuds com ser metòdic, disciplinat, de ràpid aprenentatge, sinó també és necessari destinar temps a fer les coses bé, que és el que et premia amb experiència i coneixements.

Els seus records de Sant Pol passen per reconèixer l’avantatge competitiva que obtenir al fer pràctiques a un entorn real, que el van permetre entrar al món professional amb certa soltura per moure’s com professional a la cuina.

Entre els seus projectes de futur es troba l’obertura de Napar BCN. Es tracta d’un macro espai de 500 metres quadrats situat a Barcelona (a Diputació amb Aribau) que obrirà conjuntament amb Sven Bosch, antic alumne de Sant Pol, el pròxim 18 de febrer de 2016. Napar BCN s’especialitza en cervesa artesana després de cinc anys amb forta expansió a Catalunya. Miquel serà Xef Executiu de Napar BCN, sense desatendre diàriament la cuina del Tres Macarrons.

Miquel Aldana - Tres Macarrons

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *