Hotel Revenue Management: estratègia exitosa
14 juliol, 2020Estudiar a l’estranger: un impuls a la teva carrera en hoteleria i turisme
28 agost, 2020La presentació del Treball Final de Grau (TFG) i del Treball Final de Màster (TFM) és un dels últims moments de l’etapa universitària per a l’alumnat que cursa el Grau en Gestió Hotelera i Turística a l’EUHT StPOL, així com també per al alumnat del Master in Hospitality Management i del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina. És el pas previ per obtenir la titulació i finalitzar el curs 2019/2020. Quines han estat les temàtiques dels TFG i TFM d’aquest any? T’ho expliquem en les següents línies.
A diferència dels cursos anteriors i com a conseqüència de les mesures adoptades davant de la pandèmia de la Covid-19, en aquesta ocasió la presentació dels Treballs de Final de Grau (TFG) i dels Treball de Final de Màster (TFM) no ha estat presencial sinó online. A excepció de l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina que, a la presentació en línia del projecte, li van sumar a posteriori la presentació presencial dels plats davant del tribunal avaluador.
TFG: Treball Final de Grau
Els TFG de l’alumnat d’últim curs del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística han tractat temàtiques molt diverses, totes elles, això sí, vinculades a la direcció i gestió hotelera, la restauració i esdeveniments o la gastronomia i direcció de cuina. Crear un càmping de luxe i ecològic per fomentar el Glamping; utilitzar la gamificació per dissenyar una aplicació per a mòbils vinculada al turisme o organitzar un esdeveniment gastronòmic com a mètode de promoció d’un espai artístic i cultural són alguns exemples dels Treballs de Final de Grau presentats aquest curs.
TFM: Treball Final de Màster
Pel que fa al Master in Hospitality Management, els TFM presentats aquest any són, en molts casos, projectes que els alumnes tenen en ment dur a la pràctica un cop finalitzats els estudis. Projectes innovadors tant en restauració com en hoteleria com ara una empresa de càtering per a persones amb necessitats nutricionals específiques; un allotjament rural especialitzat en plantes medicinals; un hotel tematitzat sobre un club esportiu, un “hostel” a la ruta del Camí de Sant Jaume o bé un restaurant de menjar saludable amb un component altruista per a les persones més vulnerables.
L’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL ha estat l’únic que ha fet una part de la presentació dels TFM de manera presencial davant del tribunal avaluador. Després de defensar el projecte teòric de manera online, van presentar el menú i els plats ssociats. En aquesta ocasió, els TFM van comptar amb projectes com un restaurant de real food sostenible, un altre de cuina saludable o un menú degustació recolzat en receptes clàssiques de la Nouvelle Cuisine de Paul Bocuse aplicant tècniques i mètodes de cuina avantguardista, entre d’altres.
Després de la presentació dels TGF i TFM, l’alumnat d’últim curs dels diferents programes acadèmics de l’EUTHT StPOL inicia ara el seu futur professional en el sector de l’hoteleria i de la gastronomia.