L’Hotel-Escola de Sant Pol participa en el projecte finançat per la UE, ‘MCEU Hospitality’
5 juny, 20244 restaurants amb essència EUHT StPOL
21 octubre, 2024' passat 5 de juny de 2024 es va celebrar la cerimònia dels premis The World's Best 50 Restaurants a la ciutat de Las Vegas, als Estats Units. Anualment, es reuneixen personalitats del sector gastronòmic, com els millors xefs del món o icones del sector de l'hospitalitat de tot el món. Enguany la llista dels millors restaurants del món l'ha encapçalat el restaurant 'Disfrutar', a Barcelona, dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.
El top10 dels millors restaurants del món ha comptat amb una gran presència espanyola. Després de la victòria del 'Disfrutar', es troba 'Asador Etxebarri', situat a Atxondo (País Basc). La tercera posició l'ocupa el restaurant parisenc Table, i en quarta posició trobem DiverXO, de Dabiz Muñoz.
Des d'EUHT StPOL volem donar la nostra més sincera enhorabona als tres xefs i a tot el personal del restaurant per aconseguir posicionar-se com a número 1 del món. Fa unes setmanes vam tenir la sort de comptar amb una visita del xef Oriol Castro, que va oferir una màster class als nostres alumnes del Màster en Arts Culinàries, Innovació i Direcció de Cuina. A més, alguns dels nostres alumnes cada any tenen l'oportunitat de realitzar les seves pràctiques en l'ara #1 del món.
L'origen del millor restaurant del món 2024
'Disfrutar' va néixer en 2014 de la mà dels xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, que es van conèixer en el restaurant elBulli de Ferran Adrià. El seu estil de cuina és “clarament avantguardista”, amb una “personalitat marcadament mediterrània” i “de cuina atrevida, divertida i moderna a la recerca del ‘gust’ com a premissa principal”.
L'ara #1 del món se situa a l'Eixample de Barcelona, una de les zones més cèntriques de Barcelona. El disseny del local és clarament mediterrani, acollidor i amb inspiració barcelonina, concretament en l'estètica de Miró, el ‘Mercat del Ninot’ que es troba just davant de l'establiment i també als pobles de pescadors. Es tracta d'un local acollidor, amb un tracte pròxim i que es caracteritza alhora per una cuina creativa pensada perquè els clients gaudeixin, com el seu nom indica, i perquè visquin una increïble experiència gastronòmica.
Aquests són els millors restaurants de l'any 2024
Tal com s'ha publicat en la seva pàgina oficial, The World 50 Best, la resta de classificats en el rànquing 2024 són els següents:
El top10 el completen: Asador Etxebarri (Atxondo); Table by Bruno Verjus (París); Diverxo (Madrid); Maido (Lima); Atomix (Nova York); Quintonil (Ciutat de Mèxic); Alchemist (Copenhaguen); Gaggan (Bangkok) i Don Julio (Buenos Aires).
Entre les posicions 10-20 es troben: Septime (París); Lido 84 (Gardone Riviera); Trèsind Studio (Dubai); Quique Dacosta (Dènia); Sézanne (Tòquio); Kjolle (Lima); Kol (Londres); Plénitude (Paris); Reale (Castel di Sagno) i Wing (Hong Kong).
En les posicions 20-30: Florilège (Tòquio); Steirereck (Viena); Sühring (Bangkok); Odette (Singapur); El Camús (Bogotà); The Chairman (Hong Kong); A Casa do Porco (São Paulo); Elkano (Getaria); Boragó (Santiago) i Restaurant Tim Raue (Berlin).
I, finalment, entre les posicions 30 i 50, se situen: Belcanto (Lisboa); Donin (Tòquio); Pujol (Ciutat de Mèxic); Rosetta (Ciutat de Mèxic); Frantzén (Estocolm); The Jane (Anvers); Oteque (Rio de Janeiro); Sorn (Bangkok); Piazza Duomo (Alba); Le Du (Bangkok); Mayta (Lima); Ikoyi (Londres); Nobelhart & Schmutzig (Berlin); Mingles (Seül); Arpège (Paris); SingleThread (Healdsburg); Schloss Schauenstein (Fürstenau); Hiša Franko (Kobarid); La Colombe (Ciutat del Cap) i Uliassi (Senigallia).