EUHT StPOL, millor escola d’hoteleria i turisme d’Espanya
17 març, 2025La gastronomia no només es gaudeix al plat, també es viu a través de les pàgines d’un bon llibre. A EUHT StPOL fomentem una formació integral, on la lectura es converteix en una eina clau per entendre la història, la tècnica i la creativitat que hi ha darrere de cada elaboració culinària. Els llibres permeten aprofundir en el coneixement gastronòmic des de perspectives diverses i complementàries a la formació pràctica.
I no hi ha millor ocasió que la Diada de Sant Jordi, una festa que celebra la cultura i l’amor pels llibres, per compartir les nostres recomanacions literàries. En aquesta selecció et presentem cinc llibres imprescindibles sobre gastronomia, escrits per reconeguts xefs —alguns d’ells exalumnes de la nostra escola i d’altres, grans referents del sector que de tant en tant visiten EUHT StPOL per oferir inspiradores masterclasses. Cada títol ofereix una mirada única a l’art culinari, ideal per a qui vulgui seguir aprenent, descobrint i evolucionant dins del fascinant món de la cuina.
Healthy Kitchen – Xavier Pellicer
Xef i també StPOL Alumni, Xavier Pellicer ha forjat una carrera d'èxit dins el sector gastronòmic. El seu llibre Healthy Kitchen s'endinsa dins la cuina saludable i biodinàmica, en què narra les seves vivències i les seves reflexions sobre l'alta gastronomia i la cuina verda.
101 recetas para triunfar – Miquel Antoja
En Miquel Antoja ha recopilat en el seu llibre 101 receptes per a triomfar una selecció de receptes dolces i salades que ha après al llarg de la seva reeixida carrera professional. El xef i també StPol Alumni exposa pas a pas receptes senzilles per a pujar el nivell de les teves elaboracions culinàries.
Ramon Freixa: Cocinar Felicidad
El xef i StPol Alumni Ramon Freixa va publicar el seu propi llibre l’any 2023: Cuinar Felicitat. El llibre compta amb 60 creacions culinàries detallades i reforçades amb il·lustració; una fusió d'alta cuina combinada amb reflexió personal, creativitat i emoció.
La nevera medio llena: Aquí no se tira nada - Jordi Roca, Marc y Martí Roca
Els exitosos germans Roca van publicar en 2024 el seu llibre La nevera mig plena: Aquí no es tira res. Una recopilació de consells per a aprofitar tot el menjar, reduir el malbaratament d'aliments i treballar en cuina d'aprofitament. Una selecció de receptes creatives i inimaginables per a treure-li tot el partit a la teva nevera.
Disfrutar Vol. 1 & Disfrutar Vol. 2
El restaurant número 1 del món, situat a Barcelona, dels xefs Oriol Castro, Mateu Casañas, i Eduard Xatruch també ha publicat diferents llibres: Disfrutar Vol. 1, publicat l’any 2021, presenta la història i inicis del restaurant incloent 116 receptes innovadores. D'altra banda, el llibre Disfrutar Vol. 2 relata l'evolució del restaurant i el creixement innovador i creatiu, incloent, a més, 96 receptes.