¿Saps què vol dir el número d’estrelles Michelin?
6 setembre, 2022Ajuts de 12.000€ per implementar la digitalització a l’hostaleria
10 octubre, 20224 dels 5 millors del món col·laboren amb EUHT StPOL a través de masterclass o com a destinació de pràctiques a cuina o a sala per als alumnes que estudien alguns dels nostres programes acadèmics. Vols saber qui són? T’ho expliquem!
Espanya es consolida com a referent culinari mundial
Un total de 16 llocs del Top 100 mundial estan ocupats per xefs espanyols, encara que realment es tracta de 20 cuiners, ja que el restaurant Gaudir, la Cuina Hermanos Muñoz i Les Cols estan liderats per tres, dos i dos xefs respectivament. La gastronomia espanyola va triomfar a la nit de ‘The Best Chef Awards‘, que ha celebrat aquesta edició al Palau de Cibeles de Madrid, on Dabiz Muñoz de Diverxo ha repetit guardó “a casa”.
I qui és el jurat? La classificació la decideixen 350 votants: els 100 cuiners del rànquing del 2021, els 100 nous candidats del 2022 i una selecció de 150 professionals que inclou periodistes, crítics, connoisseurs, fotògrafs i altres especialistes.
Dabiz Muñoz i Joan Roca, primer i tercer
El xef madrileny Dabiz Muñoz, propietari del restaurant amb tres estrelles Michelin DiverXO, s’alça novament al més alt d’aquest Top 100 creat ara fa 6 anys.
En tercera posició hi ha el guanyador del 2017 i 2018, Joan Roca del Celler de Can Roca, en cinquè lloc hi ha el xef Andoni Luis Aduriz del restaurant Mugaritz, que a més ha rebut el premi ‘The Best Chef Science Award’, i sisens han quedat els xefs de Gaudir: Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas.
A ells el segueixen #13 Ángel León, del restaurant Aponiente, i #18 Eneko Atxa, del restaurant Azurmendi, tots dos restaurants amb tres estrelles Michelin; #19 Víctor Arguinzoniz, Premi Nacional de Gastronomia.
Completant el Top 50 tenim #33 Quique Dacosta, #36 Paco Roncero, #38 Diego Guerrero, #41 Javier i Sergio Torres, #42 Martín Berasategui i #43 Paco Morales.
Finalment, també hi trobem en aquesta classificació #56 Dani García, #87 Paco Pérez i #96 Martina Puigvert i Fina Puigdevall que entren a la llista respecte a l’any passat.
Els millors xefs del món a l’EUHT StPOL
Segurament, alumnes de diferents promocions de EUHT StPOL recordaran haver compartit aprenentatge amb xefs que avui són considerats els millors del món. Concretament, 4 del Top 5 i 12 del Top 100.
Per exemple, Fina Puigdevall, de les Cols, o Oriol Castro, exBulli i un dels tres xefs del restaurant Disfrutar, ha impartit més d’una vegada una masterclass amb l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina.
També mantenen un punt de connexió amb EUHT StPOL Rene Redzepi, Joan Roca, Andoni Luis Aduriz, Mauro Colagreco, Massimo Bottura, Quique Dacosta o Martin Berasategui, que han presidit anteriors edicions del Concurs de Cuina Jove de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar i/o han participat en esdeveniments que s’han celebrat a les instal·lacions d’EUHT StPOL. De fet, la mateixa Fina Puigdevall va presidir l’edició del Concurs d’aquest mateix any.
A més, els seus restaurants són destí de pràctiques a cuina i a sala dels alumnes que estudien algun dels programes acadèmics de l’EUHT StPOL.
La llista completa dels millors xefs del món
Aquests són els 100 millors xefs del món segons The Best Chef Awards 2022:
- Dabiz Muñoz (Espanya)
- Rene Redzepi (Dinamarca)
- Joan Roca (Espanya)
- Massimo Bottura (Itàlia)
- Andoni Luis Aduriz (Espanya)
- Björn Frantzen (Suècia)
- Disfrutar (Oriol Castro, Eduard Xatruch y Mateu Casañas, Espanya)
- Alain Passard (França)
- Ana Ros (Eslovènia)
- Alex Atala (Brasil)
- Rasmus Munk (Dinamarca)
- Rasmus Kofoed (Dinamarca)
- Ángel León (Espanya)
- Niko Romito (Itàlia)
- Virgilio Martínez (Perú)
- Grant Achatz (Estats Units)
- Riccardo Camanini (Itàlia)
- Eneko Atxa (Espanya)
- Bittor Arginzoniz (Espanya)
- Anne-Sophie Pic (Suïssa)
- Andreas Caminada (Suïssa)
- Mauro Colagreco (França)
- Yannick Alleno (França)
- Dominique Crenn (França)
- Dan Barber (Estats Units)
- Paolo Casagrande (Itàlia)
- Rodolfo Guzmán (Xile)
- Julien Royer (França)
- Yoshihiro Narisawa (Japó)
- Mauro Uliassi (Itàlia)
- César Ramírez (Estats Units)
- Enrico Crippa (Itàlia)
- Quique Dacosta (Espanya)
- Christian Bau (Alemanya)
- Clare Smyth (Regne Unit)
- Paco Roncero (Espanya)
- Jonnie Boer (Païssos Baixos)
- Diego Guerrero (Espanya)
- Eric Vildgaard (Dinamarca)
- Heston Blumenthal (Regne Unit)
- Javier y Sergio Torres (Espanya)
- Martin Berasategui (Espanya)
- Paco Morales (Espanya)
- Corey Lee (Corea del Sud)
- Alexandre Mazzia (França)
- Alberto Landgraf (Brasil)
- Giuseppe Iannotti (Itàlia)
- Manu Buffara (Brasil)
- Daniel Humm (Suïssa)
- Pía León (Perú)
- Marco Müller (Alemanya)
- Nick Bril (Païssos Baixos)
- Emmanuel Renaut (França)
- Arnaud Donckele (França)
- Mingoo Kang (Corea del Sud)
- Dani García (Espanya)
- Jorge Vallejo (Mèxic)
- Antonia Klugmann (Itàlia)
- Floriano Pellegrino (Itàlia)
- Bruno Verjus (França)
- Agustín Balbi (Argentina)
- Hans Neuner (Àustria)
- Joris Bijdendijk (Païssos Baixos)
- Sven Elverfeld (Alemanya)
- Hélène Darroze (França)
- Himanshu Saini (Índia)
- Hiroyasu Kawate (Japó)
- Félix Lo Basso (Itàlia)
- Leonor Espinosa (Colòmbia)
- Henrique Sa’ Pessoa (Portugal)
- Tristin Farmer (Regne Unit)
- Natsuko Shoji (Japó)
- Elena Reygadas (Mèxic)
- Vicky Lau (Hong Kong)
- Diego Rossi (Itàlia)
- Gertde Mangeeler (Bèlgica)
- Gareth Ward (Regne Unit)
- Josh Niland (Austràlia)
- Moreno Cedroni (Itàlia)
- José Avillez (Portugal)
- Yusuke Takada (Japó)
- Karim López (Mèxic)
- Domenico Marotta (Itàlia)
- Santiago Lastra (Mèxic)
- Paulo Airaudo (Argentina)
- Álvaro Clavijo (Colòmbia)
- Paco Pérez (Espanya)
- Dong Zhenxiang (Xina)
- Norbert Niederkofler (Itàlia)
- Peter Goossens (Bèlgica)
- Jeremy Chan (Regne Unit)
- Przemysaw Klima (Polònia)
- Tala Bashmi (Baréin)
- Atsushi Tanaka (Japó)
- Jaime Pesaque (Perú)
- Fina Puigdevall & Martina Puigvert (Espanya)
- Vicky Cheng (Hong Kong)
- Debora Fadul (Guatemala)
- Stefano Baiocco (Itàlia)
- Helena Rizzo (Brasil)