Un any més, l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de mar ha estat l’amfitriona d’aquest vetarà concurs que reuneix estudiants de les escoles d’hostaleria de Catalunya.

El tret diferencidor d’aquest concurs és que no s’otorguen premis en metàlic, i que la seva principal raó de ser és per motivar als futurs professionals que emprenguin una carrera dins del servei de sala, una de les grans demandes per part del sector, i de la qual no hi han suficients professionals formats d’escola per tal de satisfer-la.

Una altra nota a destacar del cuncurs és fer presenta cada any la memoria de dos dels grans “barmen” que ha tingut Catalunya, mitjançant amb dos guardons que porten els seus noms: “Trofeu Josep Maria Gotarda a la destresa i habilitat”, i el “Trofeu Manuel Villalante a la millor puntuació del jurat”.

Els dotze finalistes han merescut el reconeixement dels membres del jurat, en el qual s’hi trobaven en Manel Tirbio (President Club del Barman), Josep Maria Gotarda jr i en José Roldán (President de l’Associació de Sommeliers de Barcelona).

Els guanyadors del concurs han estat:

Ivet Vera. Trofeu Josep Mª Gotarda a la destresa i habilitat.

Alejandro Domínguez, Trofeo Associació Catalana de Someliers a la millor degustació.

Román Arculis, Trofeu Grup Serhs al mejor merchandising.

Martín Martínez, Trofeu especial Club del Barman al segon millor classificat en la puntuació final

José Carlos Sierra, guanyador del Trofeo EUHT StPOL al millor classificat de la puntuació final.

A la pregunta de quin és l’interès que desperten les diverses matèries teòriques i practiques en tre els alumnes d’hostaleria, s’ha observat l’agradable sorpresa de que la cocteleria figura en tercer lloc, després de les clases de cuina i de sumillería.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *