La gala The Best Chefs Awards 2019, celebrada a Barcelona, va nomenar a Joan Roca, d’El Celler de Can Roca (Girona), segon millor xef del món, seguit en tercer lloc per David Muñoz del restaurant DiverXO (Madrid), entre que la cinquena posició va ser pels xefs Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch que del restaurant Disfrutar (Barcelona). El guardó al millor xef del món va ser per Björn Frantzén.

Barcelona va acollir el passat 24 de setembre la celebració de la tercera edició de la gala The Best Chefs Awards que va nomenar, entre altres categories, als millors xefs del món a partir de les votacions dels mateixos cuiners i professionals del sector gastronòmic.

El suec Björn Frantzén va ser guardonat com el millor cuiner del món al rebre el premi The Best Chef Award Top 100 del 2019. Deprés d’ell, tres xefs espanyols formen part del top 5 dels millors del móin. Joan Roca d’El Celler de Can Roca (Girona) va aconseguir la segona posició del podi, David Muñoz del restaurant DiverXO (Madrid) va ser nomenat tercer millor xef del món; mentre que la cinquena posició va ser pels xefs del restaurant barceloní Disfrutar: Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruch. A més, aquests últims van rebre també el guardó The Best Chef City Gourmet Award.

Juntament amb aquest premi, el guardó pel millor xef pastisser – The Best Chef Pastry- també va recaure a la família d’El Celler de Can Roca, en concret, va ser concedit a Jordi Roca.

La gala The Best Chefs Awards va estar precedida, el dia anterior, pel simposi Food Meets Science, que va unir xefs reconeguts internacionalment i científics de prestigi per dialogar sobre la relació entre ciència i gastronomia; i des de l’EUHT StPOL no ens ho vam voler perdre.

Els millors xefs, a l’EUHT StPOL

De ben segur que molts alumnes de diverses promocions de l’EUHT StPOL recordaran haver compartir espai i aprenentatge amb xefs que avui son considerats els millors del món. Per exemple, el xef Oriol Castro, exbulli i un dels tres xefs que lideren el restaurant Disfrutar a Barcelona amb dues estrelles Micheln, ha impartit en més d’una ocasió una masterclass amb l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina.

.

A més, el restaurant barceloní, considerat el 2019 com el 9è millor restaurant del món per The World’s 50 Best Restaurants és destí de pràctiques d’alumnes de diferents programes acadèmics de l’Escola. De fet, alguns EUHT StPOL Alumni formen part avui del seu equip, com és el cas de l’Oscar Mayer, actual cap de cuina de Disfrutar.

La relació entre El Celler de Can Roca i l’EUHT StPOL també té diversos punts de connexió. El xef Joan Roca, considerat entre els millors del món, ha presidit el Concurs de Cuina Jove de Catalunya organitzat per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, i el restaurant  de tres estrelles Michelin El Celler de Can Roca és i ha estat destí de visita recurrent de l’alumnat de l’EUHT StPOL.

Joan Roca de Ell Celler de Can Roca en EUHT StPOL

Des de l’EUHT StPOL volem felicitar a tots els xefs guardonats!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *