Entre llibres i suites: 10 hotels per gaudir de la lectura
23 abril, 2024Visites professionals al sector hoteler i gastronòmic
10 maig, 2024La Guia Michelin, mundialment coneguda per les seves recomanacions gastronòmiques, fa el salt al sector hoteler amb una nova distinció per destacar l’excel·lència en els allotjaments. A més a més, 12 han rebut dos Claus i 80 una, d’un total de 97 hotels guardonats.
Primer va ser França, després els Estats Units, ara ha estat Espanya, i en els propers mesos seran Itàlia i el Japó. La Guia Michelin va prometre una gran novetat per al 2024 i, de mica en mica, va anunciant tot l’espectre d’hotels i allotjaments que recomana aquesta publicació centenària. Espanya es converteix així en el tercer país amb un llistat d’hotels que ostentaran durant aquest any, almenys una Clau Michelin. En concret, seran 97 allotjaments, dels quals 5 tenen 3, 12 hotels amb 2 i 80 hotels amb 1.
97 establiments guardonats a Espanya
Sense cap dubte, els cinc hotels amb tres claus s’emporten tota l’atenció: Atrio Restaurante Hotel (Càceres), Terra Dominicata Hotel & Winery (Tarragona), Mandarin Oriental Ritz (Madrid), Abadia Retuerta LeDomaine (Valladolid) i Torre del Marqués Hotel Spa & Winery (Terol) són, segons la prestigiosa guia, els millors hotels d’Espanya. El segueixen dotze hotels amb dues claus, quatre dels quals estan situats a l’illa de Mallorca. I és que les Illes Balears és la regió amb més hotels premiats, amb 24 establiments, juntament amb Catalunya, amb 22. Són dues de les destinacions més habituals de l’alumnat del Grau en Direcció d’Empreses Hoteleres i Gastronòmiques i del Master in Hospitality Management. De fet, alguns dels hotels que en els darrers anys han vingut a EUHT StPOL a captar talent jove també ha estat reconegut. És el cas del Mandarin Oriental Ritz de Madrid (3 claus), el Mandarin Oriental de Barcelona (2 claus), l’Hotel Arts o l’Hotel Marquès de Riscal (1 clau), entre d’altres.
Tots els hotels premiats per la Guia Michelin han estat seleccionats per un equip a partir d’estades o visites anònimes, independentment de les etiquetes existents, estrelles turístiques i quotes preestablertes, que s’han dut a terme durant diversos mesos.
Una, dues i tres Claus MICHELIN
De la mateixa manera que les famoses “Estrelles” de la selecció de restaurants de la Guia Michelin indiquen els establiments que ofereixen les millors experiències culinàries, les “Claus” distingeixen ara els allotjaments de la selecció d’hotels de la Guia que ofereixen les experiències de vacances més notables. Es tracta d´una nova referència per als viatgers que valora l´experiència global de l´estada i no només les instal·lacions.
Una Clau MICHELIN: una estada única: L´establiment és una autèntica joia amb caràcter i personalitat propis. Pot estar fora del comú, oferir una experiència diferent o simplement ser un dels millors de la seva categoria. El servei sempre va més enllà i l’establiment es distingeix d’altres que ofereixen preus semblants.
Dos Claus MICHELIN: una estada excepcional: Un lloc únic i excepcional des de tots els punts de vista, que garanteix una experiència memorable. Un hotel amb caràcter, que combina encant i personalitat i que es gestiona amb gran atenció. Un disseny atractiu o una firma arquitectònica distintiva, i unes arrels locals genuïnes en fan un lloc excepcional per allotjar-se.
Tres Claus Michelin: una estada extraordinària: Aquí, tot és impressionant: l’última tendència en confort, servei, estil i elegància. Distingeix els hotels més notables i extraordinaris del món, destins per dret propi, dignes d’un viatge en sí mateix. On tots els elements d’un servei hoteler excepcional es reuneixen per garantir que cada estada es recordi no només al cap, sinó també al cor.