EUHT StPOL al 59è Congrés d’EUHOFA, l’associació internacional d’escoles d’hoteleria presidida per Lluís Serra
3 maig, 20226 podcasts sobre hoteleria que has de conèixer
14 juliol, 2022Situat al barri de l’Eixample de Barcelona, el restaurant Albé va obrir les portes al març del 2022, durant la pandèmia de la Covid-19. El fundador i director d’Albé Barcelona és Joey Attieh i com a cap de cuina hi ha en Pachi Rodríguez. Els seus camins es van creuar quan tots dos van cursar el Màster en Arts Culinàries i Direcció de cuina a l’EUHT StPOL. Un cop finalitzat el Màster, també van coincidir a les pràctiques al restaurant Moments, situat a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona i liderat per la xef Carme Ruscalleda i el seu fill Raül Balam.
“Quan vaig conèixer en Pachi a l’EUHT StPOL vaig saber que si algun dia obria un restaurant a Barcelona el trucaria. I així ho vaig fer. En Pachi va decidir venir i vam començar junts Albé”, explica en Joey Attieh.
Albé té arrels libaneses com el seu impulsor. Tot i així, no és un restaurant libanès tradicional sinó que la seva proposta gastronòmica juga amb la cuina d’avantguarda a la qual afegeixen un toc de cuina libanesa que el diferencia. El seu focus: treballar colze a colze amb productors locals i amb productes de temporada i mostrar que tot allò que fan, ho fan des del cor. Així ho recull, de fet, la paraula Albé que en àrab significa “el meu cor”.
Coneix la seva història completa al vídeo.