Ahir vam celebrar la XXXVI Jornada Universitària de Gastronomia, esdeveniment que engloba el Concurs de Cuina Jove de Catalunya, que aquest any ha assolit la seva XXIX edició.
Aquest any les propostes gastronòmiques dels finalistes havíen d’incloure microvegetals de Koppert Cress, i a més de la presentació i qualitat en la elaboració de les propostes, el jurat ha valorat la forma en que els joves explicàven el seu plat i el que ha percebut el jurat al tastar-lo.
El President del Jurat d’aquesta edició ha estat el xef Albert Adrià, que va deliberar els premiats amb la resta del Jurat: Ramon Serra (Presidente del Consejo de Dirección de EUHT StPOL), Joan Ras (Presidente de la Academia Catalana de Gastronomía), Joaquim Majó (delegat del Rector de l’Universitat de Girona), Annette Abstoss (de l’empresa Koppert Cress), Diane Dodd (Presidenta de IGCAT) i Fernando Toda (de la publicació Saber y Sabor).
La proposta guanyadora que ha obtingut el Premi Absolut ha estat “Primavera de brots” d’Ana Luna Vera Grimaldos de l’Escola Universitària d’Hostaleria i Turisme CETT-UB, que segons el jurat ha construit el plat des dels microvegetals i no únicament utilitzant-los com un complement, fet que ha estat també galardonat com el Premi de la Millor Aplicació dels Microvegetals.
El Premi a la Destresa i Millor Tècnica d’Elaboració ha sigut el Plat “Esfera de microvegetals” de Mohamed Quauch del Restaurant Soldemar. El Premi a la Imaginació i Creativitat se l’ha emportat una original proposta, el plat “Pop en Corall” de Diego Alejandro Romero, estudiant del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina a l’EUHT StPOL. I finalment, el Premi a la Millor Presentació ha sigut pel plat “Kokotxa a la basca” d’Annuar El Mardi de l’escola JOVIAT.

 

0-nl-P1120493

Amb el Concurs de Cuina Jove de Catalunya, l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) vol promocionar als joves valors que surten de les aules dels centres de formació a Catalunya, molts dels quals després de la seva formació universitària acaben a les cuines dels restaurants amb estrelles Michelin. De fet, al finalitzar l’acte, va tenir lloc la pròpia Jornada Universitària de Gastronomia, on l’Albert Adrià, junt amb el seu equip van presentar la sessió “els llenguatges de la creativitat” en que Fran Agudo (Cap de cuina de TICKETS), Jorge Muñoz (Cap de cuina de PAKTA) i Paco Méndez (Cap de cuina Hoja Santa-Niño Viejo) van fer una demostració de cuina aplicada als microvegetals. Al finalitzar la sessió, Albert Adrià va convidar als estudiants a postular per una plaça de pràctiques en alguns dels restaurants del seu grup, TICKETS (1 estrella Michelin), PAKTA (1 estrella Michelin), Hoja Santa-Niño Viejo i Bodega 1900.

 

nl-P1120540

I aquí el vídeo-resúm del concurs, on l’Albert Adrià (President del Jurat del concurs) ens explica tot allò que cal saber apart de saber cuinar un bon plat. La importància de la responsabilitat de portar un negoci, l’exigència de fer feliç al client, i el sacrifici de la vida del cuiner, són ítems essencials per convertir-se en un bon cuiner.

 

 

 Un cop acabat el concurs es va celebrar la pròpia Jornada Universitaria de Gastronomía dedicada a la cuina dels microvegetals amb la sessió “els llenguatges de la creativitat” d’Albert Adrià (BCN 5.0.) juntament amb el seu equip Fran Agudo (Jefe cocina restaurante TICKETS), Jorge Muñoz (Jefe cocina restaurante PAKTA) y Paco Méndez (HOJA SANTA-NIÑO VIEJO).

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *