El xef Albert Ortiz, del restaurante Axol de Cabrils, va ser escollit el dilluns 20 d’octubre “Cuiner de l’Any” en el marc del Fòrum Gastronòmic, que el mateix dilluns va començar a Barcelona i que va finalitzar el 23 d’Octubre.

Albert Ortiz té el restaurant amb la seva germana, que assegura qeu la cuina de proximitat i la diversió són els protagonistes. El xef i exalumne d’EUHT StPOL, va ser format a les cuines de El Bulli, el Celler de Can Roca i Arzak, i defensa una cuina de base clàssica amb “tocs sofisticats” amb l’herència de la tradició paterna (el seu pare, Fernando Ortiz, té el restaurant familiar Xaret).

El xef va reunir els requisits de la joventut, la sensibilitat en l’ús d’ingredients de proximitat elaborats per petits productors de la zona, l’aposta per la temporalitat i no haber rebut encara grans reconeixements gastronòmics, que són els principals requisits per ser elegit per un jurat d’experts un dels cinc candidats al “Cuiner de l’Any”.

El concurs es va desenvolupar a l’Auditori del Fòrum Gastronòmic després de la presentació i demostració culinària en directe dels cinc cuiners nominats: Jordi Guillem (Lo Mam), Anna Maria Tengo (Can Major), Guillem Oliva (Monivic) i Miquel Aldana (Tres Macarrons).

Des de EUHT StPOL felicitem a tots els finalistes i en especial a l’Albert Ortiz, i l’animem a seguir treballant amb les seves idees clares i que aquest premi sigui el primer de molts. ¡Felicitats!

Albert Ortiz durante la seva demostració de cuina:

 

 

02-ell (1)04-tots03-guanyador

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *