Tornen les Jornades de Desenvolupament Professional d’EUHT StPOL
15 gener, 2024Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia 2025
24 gener, 2024El xef empordanès pren el relleu de Paolo Casagrande (Lasarte***) com a president del jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya que tindrà lloc el proper 5 de març de 2024 a les instal·lacions de l’Hotel Escola de Sant Pol de Mar amb la participació de fins a 10 escoles de restauració, hostaleria i hoteleria de Catalunya.
Albert Sastregener s’ha convertit en un dels xefs catalans amb més auge dels darrers anys, especialment gràcies a la seva tasca al capdavant de la cuina del Bo.TiC, que ostenta dues estrelles Michelin i dos Soles Repsol. El proper 5 de març de 2024 serà l’encarregat de presidir el jurat de la 36ª edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, enmarcat en la Jornada Universitària de Gastronomia, i en la que també tindrà cabuda la celebració del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya.
A més de evaluar els participants del concurs, Sastregener farà una demostració de cuina pràctica en la que hi podran assistir els participants del concurs, els membres del jurat, premsa i alumnes de l’EUHT StPOL. En ella el xef realitzarà i explicarà l’execució d’alguns del plats habituals de la carta del seu restaurant.
Les inscripcions per a participar al Concurs de Cuina Jove de Catalunya es poden formalitzar fins el 21 de febrer d’acord amb les bases publicades a www.concurscuinajove.cat.
Cuina tradicional actualitzada
La temàtica del Concurs és l’actualització de receptes o plats tradicionals de la gastronomia catalana amb productes de proximitat i de temporada. Hi participaran fins a 10 estudiants de diferents escoles de cuina i gastronomia de Catalunya, que hauran de repensar de manera original i innovadora un plat típic de la nostra cuina. S’atorgaran 3 premis de categoria, un segon premi i un premi absolut. A més a més, des de 2016, s’escull el representant de la Regió Gastronòmica de Catalunya per la final de l’European Young Chef Award (EYCA), que enguany se celebrarà el novembre a Sicília (Itàlia).
Un col·laborador habitual
Albert Sastregener és també un col·laborador habitual de l’EUHT StPOL. En els darrers anys ha realitzat de manera contínua una master class presencial a les instal·lacions de l’escola per als alumnes del Màster en Arts Culinàries, Innovació i Direcció de Cuina; i el Bo.TiC és destí de pràctiques de molts dels nostres alumnes del Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració, tant en servei de cuina com de sala.