Els factors de l’èxit en hospitality
11 maig, 2020Com seran els restaurants després de la Covid-19?
15 maig, 2020L’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL segueix amb les classes magistrals online impartides per xefs de prestigi. En aquesta ocasió, Artur Martínez, xef del restaurant Aürt, ha explicat a la masterclass online el concepte i els detalls de la cuina del seu restaurant gastronòmic ubicat al lobby de l’hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona i que compta amb una estrella Michelin.
Després de la masterclass online de cuina impartida per l’Oriol Castro, xef del restaurant Disfrutar de Barcelona, en aquesta ocasió qui ha explicat els secrets de la seva cuina ha estat l’Artur Martínez, cap de cuina del restaurant Aürt de Barcelona.
Durant la sessió online, en què han participat els alumnes del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina (en la versió en anglès i en castellà) i del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració, Martínez ha fet una retrospectiva dels projectes gastronòmics en els quals ha participat fins a dia d’avui: El Buen Gusto (negoci familiar a Terrassa), Capritx (2002-2017) amb el qual va aconseguir una estrella Michelin el 2010 i Aürt (2019); ubicat al lobby de l’hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona.
L’”alta naturalitat” és la filosofia d’Aürt “tant pel que fa als productes que fem servir, com a la relació i el tracte amb el comensal”, va explicar el xef. I va afegir que la Covid-19 els obligarà a canviar una part d’aquesta interacció i proximitat amb els clients.
Sobre els efectes i conseqüències de la Covid-19 en el sector de la restauració, alguna reflexió més: “Una de les grans revolucions de la Covid-19 serà la necessitat de la sostenibilitat financera; els restaurants que podran sobreviure seran els que tindran els comptes d’explotació més lleugers”.
La masterclass online del xef Artur Martinez va finalitzar amb una mostra dels plats que ofereixen al restaurant barceloní explicats amb detall als alumnes del Màster de l’EUHT StPOL.