Els alumnes del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina han visitat el restaurant El Celelr de Can Roca, valorat el millor restaurant del món segons la prestigiosa revista Restaurant Magazine The S. Pellegrino World’s Best Restaurants 2015.

En una visita molt emocionant, Josep Roca ens ha donat la benvinguda i ens ha explicat la història del restaurant. Hem recorregut les parts més amagades del restaurant, com el Celler, un espai molt ample que compta amb 3.300 referències que representen més de 60.000 ampolles, que ha anat creixent al llarg dels anys, amb nombroses referències internacionals i locals.

Posteriorment hem recorregut la part més coneguda del restaurant, el centre d’acció on els comensals degusten les millors combinacions de sabors i textures, la sala. Un espai obert i unit pel jardí interior situat al mig, un espai creat específicament cuidant tots els detalls perquè l’experiència dels clients sigui completa. L’equip de sala està format per 25 cambrers i 6 sommeliers, que a cada servei presenten aproxiamdament 700 plats i copes, ja que el Menú Degustació està format per 15 plats.

En els seus quasi 30 anys d’història, el restaurant és valorat per les principals guies i crítics de gastronomia, reconeixent la bona feina des de l’any 1995, en que va obtenir la 1ª Estrella Michelin, l’any 2002 va aconseguir la 2ª Estrella Michelin i va coronar les 3 Estrelles Michelin a l’any 2009. A nivell internacional, va ser nombrat Millor Restaurant del Món l’any 2013 i el 2015.

I és que l’èxit i reconeixement del restaurant es recolza amb el seu nou espai La Masia (I+R). La Masia (I+R) es situa davant del restaurant, un espai singular en que l’equip de El Celler de Can Roca treballa amb projectes innovadors, es potència la creativitat i reben formació contínua amb l’objectiu de millorar l’experiència del comensal de El Celler. Sota els conceptes d’Innovation, Intuition, Imagination, Ideation, Investigation, Investment, Roots, Reflexion, Risk, Remembrance, Research juntament amb Roca i Restaurant són les branques d’investigació de investigación de La Masia (I+R).

Per acabar la visita Joan Roca ens ha explicat el perquè de la distribució dels espais, tant a la cuina i a la sala i la distribució de les zones i partides de la cuina.

Des de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar volem agraïr a en Jordi, Josep i Joan la seva amabilitat i la personal visita que ens han fet al restaurant i a la Masia. Els alumnes han sortit fascinats de conèixer tant d’aprop el Millor Restaurant del Món i els seus secrets.

Fes clic aquí per veure l’àlbum de fotografies de la visita.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *