Nom: Arturo Godó

Programa i promoció: Postgrau de Food & Beverage, promoció 2005-2006

Altres estudis: Tècnic en cuina i servei.

Càrrec actual: Xef executiu en BAM! Tapas & Sake Yakarta

 

Experiència anterior remarcable: Mugaritz amb dues estrelles Michelin, Can Jubany amb una estrella Michelin, Dues cel amb una estrella Michelin, Les Pyrenees amb dues estrelles Michelin.

Altres permisos o reconeixements:

Puc posar que la meva mare i la meva dona diuen que sóc el millor xef del món. Però per ara no he guanyat cap premi ni tinc cap reconeixement. Però per a mi el millor premi és que els meus clients tornin, siguin feliços l’estona que són al restaurants i se sentin com casa al restaurant.

1. Si retrocedíssim en el temps … Per què vas escollir l’Hotel-Escola de Sant Pol?

Vaig escollir l’escola de Sant Pol, perquè té i tenia molt prestigi i sobretot perquè van tenir la gran visió de fer un postgrau sobre la part econòmica de la restauració i hoteleria, quan ningú a Catalunya el cap. Ara no s’entén un bon xef sense un background ampli en la part econòmica del negoci.

2. Quins records tens de l’Hotel-Escola de Sant Pol?
Tinc molts bons records de l’escola i dels meus companys. Però sobretot de les grans lliçons que vaig aprendre de grans professionals que imparteixen i impartien classes. Coses que ha dia d’avui segueixo utilitzant en el meu dia a dia i que et forgen com a persona i professional. Per citar-ne alguns que em van impressionar i em van ensenyar molt en l’escola van ser Vasmadella i Michael Nowlis, del qual els tres dies de ponència del Sr. Nowlis, em van impressionar i em van deixar moltes grans reflexions.
3. Actualment quin és el teu càrrec / funció?
Actualment estic de Xef executiu en un restaurant gastronòmic a Jakarta anomenat BAM! Tapes & Sake, on lidero un projecte nou, amb un concepte bastant nou per al públic de Jakarta. On fem plats per compartir basats en els millors productes que trobem a Indonèsia, amb un caràcter marcat de cuina espanyola i amb influències Asiàtiques.

4. En la teva carrera professional, ¿què creus que t’ha aportat estudiar a l’Hotel-Escola de Sant Pol?
En la meva carrera professional m’ha obert grans oportunitats professionals, que han fet decantar la balança a favor meu, ja que tinc uns coneixements i un valor afegit que altres professionals no tenen, a més recolzat i certificat per una institució de prestigi com és el Hotel- Escola de Sant Pol de Mar.
5. Creus que haver estudiat a l’Hotel-Escola de Sant Pol t’ha aportat un avantatge respecte a altres professionals?

Com deia en l’anterior resposta m’ha aportat un valor afegit que altres professionals no tenen, a més recolzat i certificat per una institució de prestigi com, és l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. Com també una perspectiva diferent i més àmplia del sector que altres no tenen, gràcies al postgrau.
6. Recomanaries estudiar a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar? Per què?
Sense cap dubte, és una institució amb grans professionals, grans docents i amb un prestigi adquirit a força de molts anys i pionera en el sector no només a Catalunya, sinó a tot Espanya.
7. Podries explicar-nos breument les teves perspectives o plans de futur?
És complicat actualment plans de futur i com diu la meva mare, la vida et va portant. Per exemple mai m’hagués imaginat poder treballar a Indonèsia i aquí estic. És una experiència increïble, difícil, però que et forja com a persona i professional. Aconsello a tots els alumnes sortir a l’estranger a treballar, perquè són grans experiències.

Però sí que és veritat que algun dia no molt llunyà m’agradaria tornar a Barcelona i liderar un projecte de restauració, amb tota la meva aprenentatge adquirit en tots aquests anys i temps fora de la meva terra. Aquest seria el meu modest somni, sempre, amb la mateixa passió i il·lusió amb la qual treball ara aquí a Jakarta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *