Enrique Aranda va obtenir el títol de Direcció Hotelera a l’EUHT StPOL l’any 2005, i actualment és el Director de l’Hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona.
1. Si anéssim temps enrere… Per què vas escollir estudiar hoteleria/cuina/gastronomia?

Per vocació.

2. Per què vas escollir l’EUTH StPOL?

M’ho va recomanar una bona amiga que va estudiar a Sant Pol uns anys enrere.
3. Quins records tens de l’EUHT StPOL?

Molts i molt variats. Records durs al primer any de carrera per la diferència d’edat que tenia amb els meus companys, i pel canvi radlicall que em va suposar per la meva activitat laboral i a la meva vida per tornar a estudiar.

I records molt gratificants quan m’anava apropant al final de carrera per les oportunitats que veia passar davant dels alumnes de tercer pensant que una d’elles podria ser per a mi.
4. Com van ser els teus inicis a l’àmbit professional? Com et vas sentir?

Jo ja portava molts anys treballant a l’hosteleria abans d’estudiar a Sant Pol. Potser per això el vaig aprofitar tant.

Els meus inicis una vegada acabada la universitat van ser difíficls perquè tenia que competir amb persones que portaven molts més anys d’experiència que jo en el món dels hotels.

Arribava una mica tard a la professió hotelera i havia de demonstar molt més que els demés per intentar fer-me un lloc. Vaig demanar expressament allargar el meu període de pràctiques de quatre a nou mesos. Vaig estar treballant com un més a un hotel però amb contracte de pràctiques fins que em va sorgir una oportunitat laboral.
5. Actualment quin és el teu càrreg/funció?

Director de l’hotel Hilton Diagonal Mar de Barcelona.
6. Quines qualitats es valoren més al teu àmbit laboral?

Honestedat, gran capacitat de pressa de decicions, de càrrega de treball i de sacrifici. Dots comunicatives, capacitat d’anàlisi, lleialtat, focalització a obtenir més resultats.

7. Què t’ha aportat estudiar a l’EUHT StPOL?

Maduresa professional per competir en l’àmbit professional des del moment de l’entrevista de feina.

8. Creus que haver estudiat a l’EUHT StPOL t’ha aportat una avantatge respecte a altres professionals?

Crec que et permet tenir al teu abast recursos i oportunitats que no tots ténen abans d’acabar la seva trajectòria estudiantil, em refereixo a les Jornades de Desenvolupament Professional.

9.  Quina és la persona que t’ha marcat més a la teva carrera professional?

 
No podria mencionar només a una persona. En el meu cas, haig de parlar de dues persones que van apostar per mi, em van facilitar sempre les pràctiques, i van tenir la paciència, temps i dedicació d’ensenyar-me: Marc Rodrígues, cma qui vaig tenir el privilegi de treballar a l’Hotel Barceló Atenea Mar de Barcelona com a adjunt seu en pràctiques. Actualment és director del CCIB (Centre de Congressos Internacional de Barcelona).

Rafael Asuar, amb qui vaig treballar a l’Hotel Barceló Renacimiento de Sevilla com a responsable de F&B al principi, subdirector més tard i Director Resident a la meva última etapa allà amb ell. Uns anys més tard vaig tornar a coincidir amb ell estant jo a l’Hotel Barceló Costa Vasca com a Director i ell com a Director Regional (posició que segueix liderant en l’actualitat).
10. Què li diries a algú que s’està plantejant entrar al món de l’hosteleria/cuina/restauració?

Que no s’ho planteji, que si té vocació hi entri sense reserves. Es necessiten persones amb vocació i amb moltes ganes de treballar en aquesta apassionant indústria, però si no tenen absoluta vocació, els hi diria que no perdin el temps i es dediquin a una altre cosa.
En aquesta professió, es necessita vocació absoluta. Si no se’n té, tard o d’hora surten frustracions i la gent trenca. També els hi diria que la carrera directiva és una carrera de fons on s’ha de demostrar tots i cada un dels dies. El pitjor de la nostra professió és que no tenim passat i que s’ha de cuidar escrupulosament el que fem, com ho fem i l’impacte que produïm als demés..
11.  Què li recomanaries als actuals estudiants de l’EUHT StPOL?

El mateix que he comentat al punt anterior. Afegiria que intentin tenir una mica de perspectiva a l’hora d’escollir llocs i oportunitats laborals. S’ha de respectar a les persones i a les cultures empresarials i moltes companyíes intenten (invertint molts recursos per fer-ho) promocionar internament a les posicions directives pel que tenen d’accedir a elles desde posicions més baixes que d’altres.

12. Ens podries explicar algun projecte de futur que tinguis?

En aquests mooments no tinc cap més projecte que el de seguir creixent personalment i professionalment com un dels grups hotelers més importants del món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *