Entrevista Alumni: GERARD PLANS (Diplomatura Turisme, 1996-99), per conèixer la iniciativa emprenedora en el món de la restauració: Leading Cuisine.

És la selecció de restaurants únics al món que ofereixen xecs regal dels menús degustació pel client final (ja sigui corporatiu o particular). És la primera marca que s’especialitza en la representació de restaurants d’alta gamma de tot el món. Aquí ens explica en detall el seu projecte www.leadingcuisine.com

Com sorgeix la idea de crear Leading Cuisine? Quin objectiu hi ha al darrere d’aquest projecte?
Els impulsors del projecte venim del sector hoteler i la idea sorgeix d’allà ja que hi ha “marques” que aglutinen hotels independents en una tipologia homogènia concreta. Així l’usuari final pot associar tots els hotels d’aquella “marca” amb aquella tipologia i sap, amb certa garantia, què esperar d’aquell establiment independentment de les estrelles que tingui o d’on es trobi localitzat. El nostre objectiu és la venda dels menú degustació en forma de xec-regal només de restaurants que gaudeixen de prestigi i que han aconseguit estàndards de qualitat que els han fet sobresortir dins de la seva regió geogràfica. Volem popularitzar els menús degustació com el regal perfecte sigui per un aniversari, per una ocasió especial o per un client VIP i que el usuari final pugui associar tots els restaurants dins la col·lecció com a restaurants únics i d’alta qualitat independentment de les estrelles Michelin que tinguin o del lloc on es trobin.

La vostra iniciativa és una manera d’apropar la gastronomia de prestigi a tota la societat?
Sí, volem apropar l’alta cuina a la societat. Creiem que gaudir d’una experiència culinària no te perquè ser una experiència limitada a la gent amb diners. Volem que el client final sigui capaç d’obtenir una visió ràpida dels menús degustació d’una selecció de restaurants de bona qualitat que estan disponibles en una ciutat i popularitzar aquestes propostes en forma de xecs-regal per ocasions especials. En la nostra societat moderna i global d’avui molts tenim amics, família o simplement, clients en diferents llocs del món. Amb Leading Cuisine volem que qualsevol pugui comprar un menú degustació en qualsevol part del món amb la garantia que el restaurant és d’alta qualitat i que el xec-regal serà acceptat. Creiem que la gent està cada vegada més oberta a descobrir noves sensacions culinàries i volem oferir-els-hi una plataforma on trobar el que busquen.
Defenseu la filosofia del “collect moments, not things” (“col·lecciona moments, no coses”). Aquesta filosofia s’aplica també a les experiències culinàries? Anar a un restaurant és també una experiència sensorial i social?
Exactament, la nostra filosofia de “collect moments, not things” es perquè creiem en viure la vida a base d’experiències pròpies. Els xefs dels restaurants que son part de leading cuisine son artistes que passen moltes hores experimentant i creant plats únics per tal de que cada cop que un client els visiti a “casa” seva es converteixi en una experiència sensorial i inoblidable.
En base a quins criteris concrets s’ha fet la selecció dels restaurants que es poden trobar a Leading Cuisine?
Nosaltres no volem dir que tots els grans restaurants estan a Leading Cuisine, però si que podem dir que tots els que hi son, son grans restaurants. Els restaurants afiliats són independents però units pel compromís de singularitat, creativitat i una extraordinària cuina. El criteri que seguim es que tots hagin assolit un reconeixement local o global en els darrers tres anys que els faci sobresortir dels altres. Aquest reconeixement pot ser en forma d’estrella Michelin, apareixent en un llistat dels millors restaurants d’una localització o tenir qualificacions excepcionals en una guia però en tot cas son restaurants que destaquen dins la seva àrea geogràfica. Vam trobar una falta d’homogeneïtat important amb restaurants d’arreu del mon i volíem crear una plataforma on un restaurant de reconegut prestigi dins la seva àrea geogràfica pogués aparèixer. Quan parlem de restaurants de qualitat ho associem amb estrelles Michelin, que certament es una bona referencia, però és molt segmentat per regions ja que hi han, per exemple, més de 1.000 estrelles Michelin a França però cap a Argentina, Sud-Àfrica, Tailàndia o Austràlia tot i comptar amb una cuina i uns cuiners excepcionals.
Com podem gaudir d’una experiència Leading Cuisine? En què consisteixen els cupons que oferiu?
A través de Leading Cuisine es poden comprar 2 tipus de xecs-regal. El primer es el xec Menú Degustació, que ve a ser comprar un menú degustació d’un restaurant en concret. El segon es el xec Leading Cuisine, que es tracta de regalar una quantitat de diners concreta i que sigui el beneficiari qui esculli el menú degustació que vol entre qualsevol dels restaurants dins la marca. Leading Cuisine no interfereix amb el sistema de reserves del restaurant. El xec-regal és una forma de pagament, no una reserva, i requereix activació a través de www.leadingcuisine.com un cop la reserva s’ha fet amb el restaurant. Per realitzar la reserva, el beneficiari del xec-regal pot entrar a la fitxa del restaurant a www.leadingcuisine.com on trobarà el número de telèfon i l’enllaç directe a la pàgina web del propi restaurant per a reserves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *