Iñigo Arruti es va graduar amb la promoció 1998-199 del Postgrau en Direcció Hotelera a EUHT StPOL. Actualment és Director de l’Hotel Conrad Istanbul, però la seva experiència professional anterior passa per diverses àrees i divisions dins de l’estructura d’un hotel: Director d’Aliments i begudes, Director d’Allotjament i Director d’Operacions. Després de més de 10 anys de la seva graduació, l’Iñigo contesta a les nostres preguntes i ens explica la seva experiència personal dins d’aquest sector.

1.    Com van ser els teus inicis en l’àmbit professional? Vaig començar, com molts, en l’àmbit del negoci familiar. Els meus pares van regentar un bar – restaurant i posteriorment un hotel restaurant. Feia a de tot; neteja,  cuina, recepció, servei de restaurant…

2.    Quins són les teves funcions actuals? Dirigeixo l’Hotel Conrad Istanbul, un hotel amb 590 habitacions i 30 salons de reunions. A part d’assegurar-me que el dia a dia de l’hotel funciona correctament i l’estratègia comercial aporta els ingressos pressupostats, estic a càrrec que el projecte de renovació que duem a terme actualment (comprèn renovació total d’habitacions i suites, lobby-lounge, restaurant principal i SPA) acabi satisfactòriament.

3.    Quines qualitats es valoren més en el teu àmbit laboral? Jo crec que diverses, però destacaria adaptabilitat, creativitat a l’hora de buscar solucions alternatives, tenacitat i esperit positiu per treballar en equip – juntament amb l’entrega al treball i professionalitat que s’esperen sempre i mai fallen. De vegades, cal ‘ficar-hi més hores’…

 

 

4.    Què t’ha aportat estudiar en EUHT StPOL? Estudiar en EUHT StPOL em va ensenyar que per portar un hotel i un restaurant, fa falta conèixer el producte i el terreny i que això, abans de res, és un ofici, però també cal gestionar-ho com una empresa més.

 

 

5.    Creus que haver estudiat a EUHT StPOL t’ha aportat un avantatge respecte a altres professionals? Sense dubte, hi ha amics meus que encara no saben el que és netejar un salmó o trossejar bé la vedella, per exemple, o com ha de servir-se un vi correctament…. Com he dit, això no es tracta solament de gestionar, és un ofici que requereix el seu mestratge.

 

 

6.    Quin és la persona que t’ha marcat més a la teva carrera professional? M’ha marcat molta gent, sobretot els diferents directors amb els quals he tingut l’oportunitat de treballar. Potser una persona clau hagi estat Richard Coll, també antic alumne de l’escola, juntament amb els meus pares que han estat sempre un exemple a seguir en la professió. Estic aquí, en gran part, gràcies a tots ells.

 

 

7.    Per què vas escollir estudiar hoteleria/cuina/restauració? Potser per inèrcia, perquè és el que es feia a casa, però amb el temps m’ha anat agradant més i més…. Avui dia no em veig fent una altra cosa… És alguna cosa que enganxa, als hotels es viatja sense moure’s un de lloc.

 

 

8.    Per què vas escollir EUHT StPOL? M’havien parlat bé, record que Juan Mari Arzak ens va recomanar l’escola, tenia i segueix tenint un gran nom i prestigi en l’àmbit professional hosteler.

 

 

9.    Quins records tens d’EUHT StPOL? Tots bons, l’enclavament és únic i es viu la professió, hi ha molt bon ambient.

 

 

10.  Què recomanaries als actuals estudiants d’EUHT StPOL? Que viatgin, que vegin món, que aprenguin idiomes i sobretot que perfeccions l’anglès, que aprofitin el període a l’escola per estudiar la professió i que mai se’ls acabi les ganes d’aprendre. Que obrin els ulls al que es fa en altres sectors dels quals també es pot aprendre… Jo m’he adonat que com més saps, menys saps en aquest ofici…

 

 

11.  Quins projectes tens de futur? De moment acabar amb la renovació de l’hotel i, a mitjà termini, conèixer algun altre país i treballar com a Director General. A nivell personal, seguir gaudint dels meus dos fills June i Ander juntament amb la meva dona Enara.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *