Isabel Hernández Flores es va graduar amb la promoció 1996-1999 de Direcció Hotelera a l’EUHT StPOL. Actualment ésDirectora del Parador de Pontevedra, però la seva trajectòria professional anterior passa per diferents països i responsabilitats: Espanya (experiència en diversos restaurants i Paradores de tota la Península: Girona, Orense, Lugo, Osca…), Anglaterra (Hotel “The Basil Street” – Londres), França (“Hotel Sofitel Li Faubourg”-París) i Alemanya (“Hotel Ernst Excelsior” – Köln).

Després de més de 10 anys de la seva graduació, la Isabel contesta a les nostres preguntes i ens explica la seva experiència personal dins d’aquest sector.

 
Com van ser els teus inicis en l’àmbit professional?

Bons i difícils, ja que quan un treballa a l’estranger amb un idioma diferent al seu es fa més dur que si un està envoltat de gent que parla la seva mateixa llengua. Però guardo uns molt bons records d’aquesta etapa. Encara que haig de dir, que des dels 16 anys, he treballat fent extres en restaurants per guanyar un extra i ja sabia al que m’exposava.

 
Quines són les teves funcions actuals?

Actualment sóc la directora del Parador de Pontevedra i les funcions d’un director avui dia és gestionar l’hotel, des de temes de comercial, Recursos Humans, prevenció de riscos, qualitat,  gestió mediambiental, restauració i cuina, recepció, pisos, manteniment, administració…

Quines qualitats es valoren més en el teu àmbit laboral?

Sota el meu punt de vista, encara que aquesta resposta no l’hauria de respondre jo, penso que es valora la meva qualitat comercial, resolutiva, humana, propera i crear equip.

Què t’ha aportat estudiar a l’EUHT StPOL?

– El poder conèixer de primera mà el que significa el treballar en hotels, ja que les pràctiques que es fan a l’escola de St. Pol són molt reals al que ens trobarem al món laboral.

– El saber treballar en equip.

– Saber enfrontar-se per un mateix a moltes situacions diverses, i aquí  un veu les veritables situacions amb les que es trobarà, ja sigui amb el client, amb proveïdors, amb el personal que treballa al mateix hotel…

– Responsabilitat.

Creus que haver estudiat a l’EUHT StPOL t’ha aportat un avantatge respecte a altres professionals?

Sí, perquè quan un estudia en EUHT St. POL sap o pot intuir el que trobarà el dia de demà. Et converteix en una persona responsable i professional.

Quin és la persona que t’ha marcat més en la teva carrera professional?

Hauria de nomenar a moltes persones, però sobretot qui més m’ha marcat, són aquelles persones que vas coneixent pels diferents hotels, en aquest cas en Paradores, que porten més de 30 anys treballant en això i que continuen treballant i donant-ho tot pel seu treball i sempre amb un somriure…

Per què vas escollir estudiar hotelería/cuina/restauració?

Em cridava l’atenció el món del turisme…

Per què vas escollir EUHT StPOL?

Per proximitat i perquè sabia que és la millor escola.

Quins records tens de l’EUHT StPOL?

Cada vegada que penso en els anys de St. Pol em surt un somriure…Molt bons records!!

Què recomanaries als actuals estudiants de l’EUHT StPOL?

– Aprofitar molt aquesta etapa, deixar-vos aconsellar pels professors, que per molt que creieu que no estan en el correcte, l’experiència que tenen us la volen transmetre i a l’EUHT St. POL només volen el millor pels seus alumnes i que aprenguin i gaudeixin de la seva etapa d’estudiants però sense deixar d’aprendre al mateix temps.

– Viatjar, conèixer món, no vulgueu sortir i ser director d’hotel, aprendre, sofrir, plorar, i treure sempre tot el positiu de totes les experiències que us aneu trobant.

– Sé que esteu en un moment complicat, a causa de la situació de desocupació en la qual ens trobem, però no tireu la tovallola i aprofitar aquest moment per anar-vos a l’estranger a seguir formant-vos, ja que un ha de formar-se diàriament.

Quins projectes tens de futur?

Continuar a Paradores.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *