Jonathan Navarro va obtenir el títol de Màster en Direcció Hotelera l’any 2002 a l’EUHT StPOL i actualment és director general de l’Hotel Riu Palm Azur ****, un dels hotels de la cadena Riu Hotels & Resorts, a Tunísia.

Anteriorment, Jonathan va ser director d’Aliments i Begudes a l’Hotel Barceló Solymar Arenas Blanques Resort, a Cuba i entre els seus reconeixements destaquen: el títol de Xef Internacional, atorgat per la Federació Culinària de Cuba en el 2011, i la Medalla al Mèrit Culinari, també del mateix any.
1.         Com van ser els teus inicis en l’àmbit professional?

Els meus inicis van ser molt bons ja que l’EUHT StPOL em va donar l’oportunitat de conèixer a la cadena Riu Hotels & Resorts. Quan estava a l’escola, vaig fer una entrevista amb els representants de la cadena i vaig tenir la sort que em van triar. Això va fomentar el meu pla de carrera professional a nivell internacional fins al dia d’avui.

Pel contrari, els meus inicis a la cadena van ser bastant durs. Moltes hores de treball i un gran esforç a realitzar per un sou baix. Però després tot té la seva recompensa.
2.         Quins són les teves funcions actuals?

Com a director general de Riu Hotels & Resorts a Tunísia, la meva funció és tenir el control absolut de l’hotel a nivell operacional, financer i comercial.

 

3.         Quines qualitats es valoren més en el teu àmbit laboral?

La qualitat més important avui dia (que és una cosa que hem de portar dins) és la relació humana. Això que en diuen el ‘do de gent’ tant per els clients com per el personal. És important la transparència, la confiança i la gestió de personal per fer que la gent treballi en equip, amb una disciplina marcada per la normativa de l’empresa. Després d’aquí clar, ve en joc les aptituds i estudis de cada persona.
4.         Què t’ha aportat estudiar a l’EUHT StPOL?

A mi em va aportar moltíssim. A més d’aprendre com relacionar-me amb gent d’altres llocs del món, de diferents cultures i mentalitats, vaig aprendre en comportament d’empresa com, per exemple, parlar en públic.

També vaig adquirir uns coneixements impressionants en alimentació i begudes que han estat vitals en la meva carrera.
5.         Creus que haver estudiat en l’EUHT StPOL t’ha aportat un avantatge respecte a altres professionals?

Sí. A més d’un dels meus caps, el fet d’haver estudiat a l’EUHT *StPOL, li ha donat confiança a l’hora de parlar de matèries de restauració.
6.         Quin és la persona que t’ha marcat més en la teva carrera professional?

Sens dubte, el meu ex-delegat de la cadena RIU a Tunísia, Emilio Emazabel, que se’n va anar aquest any.
7.         Per què vas escollir estudiar hotelería i restauració?

Perquè, a part de tenir clar que dirigir era la meva ambició, tinc un gust i una passió interna per a la restauració. Cada vegada que estic en el restaurant, no puc evitar fer una mica de show cooking.
8.         Per què vas escollir EUHT StPOL?

M’ho va recomanar un professor quan vaig acabar els meus estudis en turisme.
9.         Quins records tens de l’EUHT StPOL?

Moltíssims. A part dels temes professionals, recordo sobretot les classes de cuina amb en Julián, les classes de pastisseria o de restauració amb en Jordi, les xerrades a la nit amb en Pere, les pràctiques a l’hotel-escola amb els meus companys i com no, les classes d’en Josep, perquè avui en dia encara utilitzo moltes coses que ell ens va ensenyar.

El més important que m’emporto però, són els companys. Perquè seguim en contacte malgrat ser tots de diferents països, som una família.

 

10.       Què recomanaries als actuals estudiants de l’EUHT StPOL?

Els recomanaria que posin ganes i  aprofitin al màxim el temps, perquè tot el que puguin recollir de l’escola, els serà útil en un futur.

Després, sobretot si volem ser bons en la nostra professió, hem de treballar estimant el nostre treball.

 

11.       Quins projectes tens de futur?

De moment seguir treballant a la meva casa RIU, avançant i aprenent el màxim possible, per poder arribar a ser director d’explotació. Aquesta és la meva meta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *