Jordi Ten es va graduar amb la promoció xx del programa xx. Actualment, és Conseller delegat i gerent de l’empresaPUBLINTUR,SA. fundada l’any 1983 i vinculada a Grup SERHS, el 1r Grup Turístic de Catalunya, del qual n’és Conseller i Secretari del seu Consell d’Administració. A més, és Membre del Consell de la Delegació de la Cambra de Comerç de Barcelona al Maresme. Tot i el seu pas per empreses hoteleres, Ten ha fet camí dins l’activitat, pública i privada, turística, promovent, executant i donant vida a nous projectes turístics al llarg de tota la seva trajectòria professional.
1. Com van ser els teus inicis dins l’àmbit professional?

Vaig néixer en un cafè. El Café Nou, un establiment ubicat a Calella que regentaven els meus pares. Vaig anar creixen tot copsant els efectes del creixement turístic i entrant en contacte amb el món de l’hostaleria, on vaig desempallegar tot tipus de treballs des de rentaplats, a la cuina, cambrer, recepció, etc. fins que l’any 1973, i a través de l’Escola vaig anar a treballar a Andorra. Al tornar vaig tenir la sort de conèixer un empresari i industrial hoteler, de qui amb va captivar el seu entusiasme, dinamisme i una gran qualitat humana. Des de llavors, he tingut la enorme sort i satisfacció de col·laborar, prop de Ramon Bagó i Agulló, en tota mena de projectes i en diferents estadis a l’entorn del sector del turisme.
2. Quines són les teves funcions actuals?

Com a membre de l’equip humà de l’empresa PUBLINTUR,SA. una de les meves funcions es la de posar en valor tot tipus d’actius turístics existents al territori.

 

3. Quines qualitats es valoren més al teu àmbit laboral?

La formació en el camp de les noves tecnologies i la seva aplicació al sector turístic, tant en el camp de la gestió com de la comercialització del producte turístic.
4. Què t’ha aportat estudiar a l’EUHT StPOL?

Al marge de qüestions professionals, a l’escola vaig conèixer la que avui es la meva esposa, també Tècnica en Empreses Turístiques.

 

5. Creus que haver estudiat a l’EUHT StPOL una avantatge respecte a altres professionals?

En aquella època, un dels valors era que els que hi estudiàvem, també treballàvem i estàvem envoltats de companys que tenien responsabilitats al front de negocis de diversos tipus (hotels, càmping, agència de viatges, etc), la qual cosa aportava un major coneixement de la realitat laboral del sector.
6. Quina és la persona que t’ha marcat més a la teva vida professional?

Sense dubte l’empresari i bon amic Ramon Bagó i Agulló, amb el que compartit moltes iniciatives a l’entorn del fet turístic.

 

7. Per què vas decidir estudiar hoteleria?

Perquè és un sector de serveis i llavors era, i continua essent, un sector econòmic important al llarg del clúster turístic de l’Alt Maresme.
8. Per què vas triar l’EUHT StPOL?

Per coneixença amb el seu fundador, el bon amic Ramon Serra i Agut, i la proximitat amb Calella.
9. Quins records tens del teu pas per l’EUHT StPOL?

Els propis d’una època d’estudiant i d’una molt bona convivència entre professors i l’alumnat.
10. Quins consells donaries als actuals estudiants de l’EUHT StPOL?

Que aprofitin al màxim les possibilitats i les oportunitats que la vida els ofereixi. Que en el món laboral no donin mai cap pilota per perduda i cerquin la major satisfacció amb la feina que fan.
11.- Quins projectes tens de futur?

Treballar per tal de cercar les millors propostes que permetin aplegar esforços i voluntats entre els sectors públic i privat, per tal de que sigui una realitat la creació delMUSEU DEL TURISME, a Calella (l’Alt Maresme), una proposta museística innovadora i única al món, que

ha estat promoguda per l’Ajuntament de Calella i l’empresa PUBLINTUR, i un projecte que ha rebut entre d’altres institucions el suport de la Generalitat de Catalunya i de la Organització Mundial del Turisme (OMT), i que té la voluntat de formar part del Patrimoni Cultural de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *