Quins restaurants s’han endut Soles Repsol el 2023?
28 febrer, 202360è Congrés d’EUHOFA, la primera associació internacional d’escoles d’hoteleria
10 març, 2023El candidat de l’EUHT StPOL s’ha endut el primer premi amb el còctel “Sue” mentre que Ivan Cajaraville i el seu “Ámbar Guatemalteco” ha quedat segon classificat, enduent-se també el trofeu Josep M. Gotarda a la destresa i habilitat. Marcel Suniol, ha estat guardonat amb el trofeu al millor còctel puntuació del jurat degustador amb el seu “Sitges Sunset”, i “Navarrete” d’Adrià López ha rebut el trofeu ha rebut el premi a la millor explicació del còctel.
El futur de la cocteleria catalana s’ha donat cita aquest dijous 2 de març a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar amb la celebració del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya que ha comptat amb la participació de diferents escoles d’hoteleria i restauració de Catalunya, cadascuna d’elles representada per un alumne/a i la seva proposta de còctel inèdit. En total, han estat 10 participants que han començat el concurs amb un test de coneixements sobre cocteleria per passar després a la fase demostrativa, durant la qual han preparat i explicat els còctels davant del jurat d’habilitat i destresa. Tot seguit, en un altra sala, el jurat de degustació ha valorat també els còctels d’acord amb diversos paràmetres d’aquest àmbit.
“Sue”, un còctel de ginebra, suc de taronja i escuma de maracuyà ha estat escollit el millor còctel del concurs, creat per l’alumne del Doble Cicle Formatiu de Tècnic en Gastronomia i Restauració d’EUHT StPOL, Anakin Rivera.
En segon lloc ha quedat Iván Cajaraville de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona amb el seu “Ámbar Guatemalteco”, una combinació d’amaro i brandy entre altres. Un còctel que també s’ha endut el trofeu Josep M. Gotarda a la destresa i habilitat.
La llista de premiats l’han completat Marcel Suniol, de l’Escola d’Hostaleria de Sitges Institut Joan Ramon Benaprès amb el seu “Sitges Sunset” que ha rebut la millor puntuació pel jurat degustador; i Adrià López del Centre d’Estudis d’Hostaleria i Turisme CETT que ha estat distingit amb la millor explicació de còctel amb el seu “Navarrete”.
Un dels concursos de cocteleria més veterans
El Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, impulsat per l’EUHT StPOL, és un dels certàmens de cocteleria més veterans del país. Aquest any ha comptat amb la participació de l’Escola d’Hosteleria Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, l’Escola Institut Cavall Bernat, l’Escola d’Hostaleria de Figueres Institut Olivar Gran, Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, el Centre d’Estudis d’Hosteleria i Turisme CETT, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona, l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental Institut Marta Mata, l’Escola Institut Bisbe Sivilla de Calella i com a amfitrions, l’EUHT StPOL.