Amb aquesta frase començaven moltes de les presentacions que els alumnes de 3r i 4t del Grau en Gestió Hotelera i Turística (GGHT) han fet als companys de cursos inferiors sobre la seva experiència a les pràctiques realitzades el passat estiu a països de parla anglesa. Irlanda, Escòcia, Holanda, Malta o Estats Units són alguns dels destins en què els alumnes han realitzat les pràctiques d’estiu a diferents departaments de diversos hotels.

“A l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar t’ensenyen a treballar, però fora t’adones que en el món real s’ha de treballar dur”, reconeix la Cèlia. Ella i en Patxi són alumnes de 4t curs del GGHT i han realitzat les pràctiques en el departament de F&B de l’HOTEL CROWNE PLAZA de Dublín (Irlanda). Reconeixen que els mesos de pràctiques els han permès guanyar experiència en el sector, a més de millorar el nivell d’anglès, conèixer gent nova i fer turisme per Dublín i per altres ciutats i països. Ambdós coincideixen en la valoració global: “Va ser una experiència positiva”.

El destí de la Nerea, alumna també de 4t curs de GGHT, per a les pràctiques d’estiu va ser l’hotel NH LEEUWENHORST CONFERENCE CENTRE, a Holanda, a alguns kilòmetres d’Amsterdam. Un hotel – centre de conferències que li va permetre, des del departament de recepció, viure alguns moments especials com ara esdeveniments de promoció de conegudes marques de cotxes, entre altres experiències.

Després d’estar l’any passat a Malta, enguany el destí de la Raquel i la Laura ha estat Escòcia, en concret, l’OLD HOUSE HOTEL. Elles són alumnes de l’últim curs de GGHT i van estar al departament de restaurant i de recepció d’aquest hotel de St Andrews. “Teníem uns estàndards molt elevats i vàrem aprendre molt”, asseguren. Bregar amb queixes, seguir unes pautes impol·lutes i l’atenció personalitzada per a cada client són alguns dels aspectes que destaquen del procés d’aprenentatge durant les pràctiques. I no dubten a recomanar als seus companys aprofitar l’oportunitat per experimentar aquest procés d’aprenentatge: “El que hem aconseguit mitjançant les pràctiques en països angloparlants ha estat no només millorar l’anglès, sinó també millorar el currículum i guanyar experiència en el sector”.

Malgrat que molts dels alumnes valoren l’estada de pràctiques a l’estranger com una experiència dura, tots ells coincideixen a indicar que aquesta experiència els ha permès un creixement no només personal sinó també professional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *