Així ha estat la Graduació 2022/2023
19 desembre, 2023Tornen les Jornades de Desenvolupament Professional d’EUHT StPOL
15 gener, 2024La Jornada Universitària de Gastronomia de l’EUHT StPOL arriba amb més força que mai reunint dos dels concursos joves amb més renom del país. Per primera vegada, el Concurs de Cuina Jove de Catalunya i el Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, convergeixen en un únic dia, el 5 de març de 2024. Un fet que marca un punt d’inflexió per l’esdeveniment, que preten ser una trobada on diferents escoles es reuniran per mostrar el talent emergent de casa nostra tant a la cuina com a la cocteleria.
Amb l’esperit de crear una jornada única i més complerta i amb més ressò, per primera vegada, la Jornada Universitària de Gastronomia, que arriba a la seva 43ª edició, serà el paraigües on convergiran el Concurs de Cuina Jove de Catalunya i el Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya en un únic dia, el 5 de març de 2024.
Des de 1980, l’EUHT StPOL organitza la Jornada Universitària de Gastronomia, un acte que des de 1987 inclou el Concurs de Cuina Jove de Catalunya. De fet, ha estat la primera entitat en crear els primers concursos de cuina i cocteleria de Catalunya, aquest darrer des del 1984.
Els dos concursos se celebraran a les instal·lacions de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar de manera simultània, però en escenaris diferents. El Concurs de Cuina Jove de Catalunya es realitzarà durant el matí i la demostració del cuina serà durant la tarda. I per la seva banda, el Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya es durà a terme per la tarda, i la demostració de cocteleria serà pel matí.
Ambdós concursos comptaran amb la participació d’un màxim de 10 estudiants que representaran diferents escoles de Catalunya o joves professionals amb menys d’1 any d’experiència professional. L’objectiu de l’esdeveniment és el d’incentivar l’interès per la cuina i la restauració entre les noves generacions del país.
Master classes d’Albert Sastregener i Josep Mª Gotarda
Un dels alicients més interessants de la jornada és la classe demostrativa que realitzen els presidents dels jurats de cada concurs. Enguany, Albert Sastregener serà el xef convidat que dictarà una lliçó magistral amb algunes de les el·laboracions que es realitzen al Bo:TiC (Corçà, 2 estrelles Michelin). D’altra banda, Josep Maria Gotarda, propietari de l’Ideal Cocktail Bar i president del Club del Barman de Catalunya, farà una demostració de perquè ha estat i és considerat un dels referents mundials de la cocteleria. A ambdues sessions hi podran assistir els participants dels concursos, els membres del jurat, premsa i els alumnes de l’EUHT StPOL.