En Guillermo Porras és alumne de segon curs del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística. The Landmark Hotel Bakú, a la capital d’Azerbaidjan, és on està duent a terme les pràctiques d’estiu. Durant tres mesos realitza un crosstraining en el departament de Food and Beverage (F&B) que li permet aprendre de primera mà tant aspectes de gestió com de recursos materials i humans de l’hotel.

PRACTICAS VERANO guillermoporras

“Vaig escollir aquestes pràctiques perquè volia anar a un lloc fora de la meva zona de confort i que em permetés diferenciar-me de la resta de companys”, indica en Guillermo Porras, alumne del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística. La seva tria ha estat The Landmark Hotel Bakú (Azerbaidjan), un hotel de cinc estrelles ubicat, segons explica Porras, a deu minuts a peu del centre de la ciutat i a cinc minuts del bulevard del Mar Caspi. El departament de Food and Beverage (F&B) és on realitza un crosstraining de tres mesos que li ofereix la possibilitat de tenir una visió més àmplia de tot allò que afecta el departament en qüestió.

Així, durant el primer mes en Guillermo ha estat de F&B Manager Assistant, és a dir, ha acompanyat el manager del departament durant la seva jornada laboral. “L’ajudava amb tasques com ara preparar reunions, anàlisi de costos i beneficis dels restaurants, confirmació de comandes, supervisava amb ell els serveis de migdia dels diferents restaurants, etc.”, explica en Guillermo.

L’hotel compta amb set restaurants temàtics i durant les primeres setmanes de pràctiques en Guillermo va rotar durant dos dies per cada restaurant, “un dia amb el cap de sala i l’altra amb el cap de cuina”, per conèixer amb detall el funcionament de cada establiment.

Ara en Guillermo es troba al segon mes de pràctiques i està com a Assistent del Manager d’Esdeveniments. “L’ajudo amb el càlcul de costs de les begudes per a cada esdeveniment, l’acompanyo a reunir-se amb el client i decidir el muntatge; a més participo en la preparació de cada esdeveniment i durant els serveis faig tasques de suport i a vegades de supervisió”, detalla. Per finalitzar el crosstraining, el tercer mes de pràctiques ocuparà el càrrec de supervisor de qualitat en el restaurant a la carta de la terrassa de l’hotel.

Pràctiques amb valor afegit

Tot i que encara no ha finalitzat les pràctiques a Azerbaidjan, en Guillermo té clar el que més li està agradant de l’experiència: “No només estic treballant en la part operativa sinó que m’estan donant un valor afegit: l’oportunitat de conèixer la part de gestió, tant de recursos materials com de recursos humans de l’hotel”.

Com en tota experiència, sempre  hi ha anècdotes per explicar i recordar. En el seu cas, en Guillermo ens explica que les més divertides giren al voltant de les diferències idiomàtiques. “Els costa molt pronunciar el meu nom, així que vaig proposar el grup d’esdeveniments amb qui treballo que em busquessin un nom azerbaidjanès, perquè a vegades no sabia quan em cridaven a mi”. Però el nom escollit ha decidit mantenir-lo en secret, si més no, de moment.

Estarem pendents de rebre més notícies des d’Azerbaidjan!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *