7 xefs espanyols en el Top 10 mundial
24 novembre, 2023Així ha estat la Graduació 2022/2023
19 desembre, 2023Amb 54 restaurants estrellats, Catalunya continua sent la regió més premiada d’Espanya segons la Guia Michelin. Disfrutar, un col·laborador habitual de l’EUHT StPOL, ha aconseguit la seva tercera estrella, convertint-se en el cinquè restaurant català amb la màxima distinció Michelin.
Barcelona ha estat l’amfitriona de la gala de la Guia Michelin Espanya 2024, que ha repartit fins a 34 estrelles noves. Entre els restaurants premiats destaquen Disfrutar (Barcelona) i Noor (Còrdova), que han aconseguit la seva tercera estrella, i Venta Moncalvillo (Daroca de Rioja), que ha obtingut la seva segona.
L’EUHT StPOL, a la ubicació més reconeguda
Entre Barcelona i Girona, l’entorn gastronòmic d’alta exigència de l’EUHT StPOL ha estat reconegut novament. Un any més, Catalunya és la regió espanyola amb més estrelles, amb un total de 71 repartides en 54 restaurants. Aquest any, a més de la tercera distinció de Disfrutar ja esmentada, els barcelonins Quiralt i Suto han aconseguit la seva primera estrella. A més, l’Emporium (Girona) i l’Algadir del Delta han aconseguit una estrella verda, reconeixent la seva tasca per minimitzar la petjada de carboni.
Cada any, almenys 7 cuiners de restaurants amb una, dues o tres estrelles Michelin realitzen classes magistrals a l’EUHT StPOL per als nostres estudiants. Més de 25 restaurants estrellats han col·laborat amb l’EUHT StPOL, dels quals nou amb tres estrelles i set amb dues. A més, els restaurants amb estrella Michelin també són destinacions de pràctiques dels alumnes dels diferents programes acadèmics de l’EUHT StPOL. D’altra banda, els antics alumnes de l’EUHT StPOL sumen 7 estrelles.
I am raw html block.
Premis especials
La gala de la Guia Michelin Espanya 2024 també ha reconegut la tasca de diversos professionals de la gastronomia nacional, molts dels quals desenvolupen la seva feina en restaurants catalans. Entre ells, Josep Roca, del Celler de Can Roca (Girona), ha estat el millor sommelier; Joan Carles Ibáñez, del Lasarte (Barcelona), ha obtingut el premi al millor servei de sala; i Martina Puigvert, el de millor cuiner jove pel seu treball a Les Cols (Olot). A més, Juan Mari Arzak ha rebut el premi al cuiner mentor.