Des de l’EUHT StPOL vam assistir al simposi Food Meets Science organitzat a Barcelona per The Best Chef i en el qual es van exposar les relacions entre ciència i cuina des de diferents punts de vista. Xefs reconeguts com Joan Roca del restaurant El Celler de Can Roca amb tres estrelles Michelin van compartir debat amb científics de les universitats d’Oxford o Edimburg, entre d’altres.

Quina diferència hi ha entre gust i sabor? Què passa al nostre cervell quan veiem menjar o observem un plat? Per què ens agrada o ens desagrada alguna cosa? Aquestes son algunes de les preguntes que formen part del debat entre ciència i cuina i que van intentar ser respostes en el simposi Food Meets Science celebrat a Barcelona el 23 de setembre de 2019 i organitzat per The Best Chef.

El simposi va comptar amb les intervencions de diversos xefs de prestigi com Joan Roca, del restaurant El Celler de Can Roca (Girona); Modesto Amaro del restaurant Atelier Amaro a Varsòvia, Grant Achatz del restaurant Alinea a Chicago, Pia Leon del restaurant Kjolle a Lima, Vladimir Mukhin del restaurant White Rabbit a Moscou i Davide Oldani del restaurant D’O’ de Milà.

Tots ells van compartir programa i debat amb experts en ciència com el professor Charles Spence, creador del concepte “gastrofísica” i responsable del Crossmodal Research Laboratory a Oxford University; el Doctor Nicola Pirastu de la universitat d’Edimburg o el Doctor Paul Smeets de University Medical Center Utrecht.

Les seves ponències van permetre explorar a quines preguntes sorgides de l’observació dels xefs pot donar resposta la ciència i fins a quin punt aquestes observacions poden obrir noves línies d’investigació. De de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) tenim moltes ganes de traslladar a les aules algunes de les qüestions de debat plantejades a la trobada Food Meets Science.

Food Meets Science va ser el preludi de la gala The Best Chefs Awards 2019, els guardons que distingeixen els millors cuiners del món, escollits pels propis xefs i professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *