Alumnes de l’EUHT StPOL participen al Young Hoteliers Summit 2021
22 març, 2021Així va ser l’Acte de Graduació de la promoció 2019-2020
7 juny, 2021A continuació, et resumim alguns dels consells extrets del webinar titulat “Canvia el xip! Emociona i atrau els teus clients amb una oferta gastronòmica saludable “. La Mireia Anglada, xef d’alta gastronomia i experta en nutrició i en Lluís Codó, expert en el sector HORECA i en la gestió d’establiments de restauració van compartir conversa sobre el concepte de cuina saludable i sobre la seva incorporació a l’oferta gastronòmica d’un restaurant. Tens curiositat? Aquí et resumim alguns dels punts tractats al webinar moderat per Lluís Serra, director de l’EUHT StPOL.
Què és la cuina saludable?
“La cuina saludable no és una moda, és una tendència que ha arribat per quedar-se”, afirmar la Mireia Anglada, docent del Postgrau en Cuina Saludable. Més enllà dels aspectes culinaris, “la cuina saludable és una forma de vida: és coherència, equilibri i benestar”, ha indicat.
De fet, segons apunten algunes xifres esmentades pels ponents del webinar, el 80% de les patologies mundials estan derivades d’una mala alimentació. I cada vegada més, la indústria alimentària està contractant assessors per eliminar additius i crear productes més coherents i sostenibles. I també cada vegada més, els hotels i restaurants demanen assessoria per saber com incorporar la cuina saludable a la seva oferta gastronòmica.
Per aquest motiu, tots dos ponents van coincidir a afirmar que la cuina saludable no és una moda passatgera, sinó una realitat amb una demanda creixent en el mercat.
És rendible?
“Sí, perquè el client t’ho pagarà amb un preu més alt i amb més satisfacció”, afirma en Lluís Codó, expert en gestió de restaurants i docent de l’EUHT StPOL. Cal tenir en compte que la cuina saludable és un aspecte de diferenciació entre els restaurants. I això farà que l’establiment arribi a un nou tipus de consumidor que, “segons els estudis de mercat, està acostumat a pagar més i que té un cert poder adquisitiu”, ha apuntat Codó.
Però hi ha un aspecte imprescindible perquè el restaurant de cuina saludable sigui rendible: “Cal formar-se per conèixer aquest model de negoci”, ha subratllat Codó. Convertir l’oferta gastronòmica d’un restaurant en saludable implica contactar amb nous proveïdors, formar l’equip de treball i establir nous processos de producció, entre d’altres aspectes. I només amb els coneixements previs és viable reduir l’impacte en costos i assegurar la rendibilitat del negoci.
En aquest punt, el Postgrau en Cuina Saludable pot ser una bona opció per començar la transformació del restaurant i de la seva oferta gastronòmica en saludable.
Consells per incorporar la cuina saludable a la carta d’un restaurant
- Començar de manera progressiva introduint alguns plats com pot ser un hummus, un guacamole o plats vegetarians. Així veurem la reacció del consumidor i podrem analitzar abans de seguir amb els canvis.
- Optar per proveïdors de productes ecològics, sostenibles o compromesos amb la salut i el benestar col·lectiu.
- Incloure a la carta de restaurant informació sobre els proveïdors i sobre el producte. Així donem informació addicional de la nostra filosofia i compromís amb la cuina saludable.
- Formar-se: per crear un concepte de restaurant o de cuina que funcioni, és imprescindible conèixer tot el que implica, tant en l’àmbit de gestió com a la cuina – xef.