Us desitgem un millor 2021!
23 desembre, 2020El sector hoteler es prepara per la reobertura
5 febrer, 2021A més del xef de Bo.Tic i de tot l’equip d’aquest restaurant reconegut amb dues estrelles Michelin, qui segur que ara pot respondre aquesta pregunta amb tota mena de detalls és l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL .
El motiu: han assistit a una masterclass en directe en la qual el xef Albert Sastregener ha explicat no només les característiques de la seva cuina, sinó que també ha detallat el procés d’elaboració dels plats que formen l’anomenat “Menú del Xef”.
No és la primera vegada que el xef del restaurant Bo.Tic visita l’EUHT StPOL per impartir una classe magistral a l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina. Però sí que és la primera vegada que ho fa com a xef d’un dels 38 restaurants reconeguts amb dues estrelles per la Guia Michelin Espanya i Portugal 2021.
De fet, Bo.Tic (Corçà, Girona) és un dels tres restaurants que aquest any 2021 han sumat la seva segona estrella Michelin. Els arriba després de 13 anys de trajectòria defensant una proposta gastronòmica d’autor i creativa, al mateix temps que arrelada amb l’essència de la cuina tradicional catalana.
“Entenem que les dues estrelles Michelin són un reconeixement al camí que ja hem fet i a la projecció que tenim, no pel que farem en un futur”, afirma el xef de Bo.Tic, Albert Sastregener, que no amaga la seva alegria i la del seu equip per haver rebut la segona estrella.
El secret per arribar fins aquí? El xef ho té clar: “No som superherois; només cal saber el que realment vols fer, tenir ganes, ser constant, tenaç, responsable, humil i honest. Amb tot això, les coses arriben “.
El Menú del Xef, en una masterclass
“En aquesta masterclass hem desplegat tot el Menú del Xef excepte dues de les postres”. Més de 15 plats explicats, preparats i emplatats en directe davant dels alumnes del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina que, recepta en mà, han pogut preguntar al xef tots els dubtes sobre producte, procés o elaboració.
“Amb aquesta classe magistral volíem sobretot explicar el concepte, idees i elaboració final del Menú del Xef, més que no pas posar l’accent en tècniques com esferificar o gelificar, que com a alumnes de màster ja coneixen”.
Dues estrelles Michelin com a destí de pràctiques
Bo.Tic és dels restaurants amb dues estrelles Michelin on, en els darrers anys, l’alumnat de l’EUHT StPOL ha pogut realitzar les seves pràctiques. Però no és l’únic, de fet, restaurants reconeguts amb dues estrelles Michelin com Disfrutar, Cocina Hermanos Torres, Enoteca Paco Pérez, Zaranda o Moments formen part de la llista de possibles destins de pràctiques per a l’alumnat del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina.