El Director de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar i Vicepresident d’EUHOFA International, Lluís Serra, va ser entrevistat el passat divendres 22 de gener al programa radiofònic ‘Tot és possible’ de Rac1.

El gran tema en el que es va centrar l’entrevista va ser la formació dels futurs xefs i responsables d’hotel. Lluis Serra va explicar la necessitat dels centres educatius com l’Hotel-Escola d’involucrarse per oferir les millors opcions a cada perfil d’estudiant, tenint en compte les seves necessitats, interessos i habilitats. En aquest sentit que a Sant Pol es poden cursar diversitat d’itineraris, segons la formació prèvia i aspiracions futures de cada alumne. Així, el responsable de l’Hotel-Escola va fer també ressó de la pròxima celebració de les Jornades de Desenvolupament Professional, el 2 i 3 de febrer, com un exemple de personalització a l’hora d’ajudar als joves a trobar les millors ofertes de pràctiques segons el seu perfil.

El director del centre també va voler ressaltar que, si bé la gastronomia està de moda i la professió s’ha prestigiat gràcies a això, és cert que es tracta d’un ofici que requereix una gran vocació i dedicació. Així mateix, durant l’entrevista també hi va haver temps per analitzar el perfil dels estudiants d’arts culinàries i direcció hotelera, que acostumen a ser molt joves, a més de comptar amb cada cop més paritat entre homes i dones (encara que aquesta segueix essent una assignatura pendent).

D’altre banda, després de visitar Fitur, la fira internacional de turisme més important del país, Lluis Serra va poder comentar amb la presentadora de l’espai radiofònic, Elisenda Camps, les novetats i tendències que protagonitzarà el sector pròximament. Entre altres, s’apunta a la internacionalització del sector, així com als nous tipus de negoci en creixement, com el lloguer de la pròpia vivenda a tercers per estances vacacionals.

Lluis Serra va recordar que en un món globalitzat com l’actual, els joves talents poden trobar infinitat d’oportunitats laborals a l’exterior, per això és fonamental dominar idiomes i tenir inquietuts per viatjar. Així doncs, la gastronomia catalana, a més d’oferir moltes sortides professionals, compta amb un gran prestigi internacional.

Lluís Serra recordó que en un mundo globalizado como el actual, los jóvenes talentos pueden encontrar infinidad de oportunidades laborales en el exterior, para lo cual es fundamental dominar idiomas y tener inquietud por viajar. Así pues, la gastronomía catalana, además de ofrecer muchas salidas profesionales, cuenta con un gran prestigio internacional.

Pots tornar a escoltar l’entrevista a aquest enllaç.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *