Un total de 16 han estat els participants a la fase final de la 30ª edició del “Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya” disputat aquest matí a les instal·lacions de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, EUHT StPOL. Aquests 16 representants provenien de 9 escoles – instituts d’hostaleria i turisme diferents de les terres catalanes: CETT, ESHOB, IES EHTB, Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, Escola d’Hostaleria de Castelledefels, Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa, IES EH Sant Narcís Girona, IES Bisbe Sivilla i EUHT StPOL, escoles de varis punts de la comunitat.

 

Durant més de 4 hores els participants han mostrat un alt nivel de creativitat, concentració, destresa i habilitat a l’hora de combinar licors, xarops i sucs de fruita, entre d’altres, per sorprendre i enamorar els sentits dels membres del jurat expert i exigent d’enguany. El fet que el món de la combinació en el sector de la restauració és infinit, ha suposat varietat en colors, sabors i decoració creativa als resultats proposats a l’edició d’aquest d’any.
La peculiaritat del concurs radica en dues facetes: el seu objectiu de suggerir en els joves estudiants l’interès per desenvolupar una carrera professional a l’àrea de servei de sala, molt demandada per les empreses hoteleres i els restaurants comercials. I la segona, el fet que el concurs no estigui patrocinat per cap marca comercial.
A continuació us detallem els guanyadors de cada trofeu:

    • Trofeu “Manuel Villalante” atorgat per EUHT StPOL al concursant amb major puntuació global per a A. Javier Escarabajal Pérez, amb el còctel “Rose Lady”, de EHTB.

 

    • Trofeu “Especial Club del Barman” al segon millor classificat per a Javi López Martínez, amb el còctel “Cavorange”, de l’IES EH Sant Narcís Girona.

 

    • Trofeu “Grup SERHS” al còctel amb millor “merchandising” per a Ramon Blasco Montané, amb el còctel “Aigua del Bages”, de l’Escola Joviat de Manresa.

 

    • Trofeu “Associació Catalana de Sommeliers” al còctel amb major puntuació del jurat degustador per a Daniel Marante Olid, amb el còctel “Al freco”, de l’Escola Joviat de Manersa.

 

    • Trofeu “Josep Maria Gotarda” a la destresa i habilitat per a Carla Matilla Rubirola, amb el còctel “Grans moments, llargues esperes”, de l’IES EH Sant Narcís Girona.

Entre els membres del jurat degustador ha destacat la presència del president del Club del Barman, Manel Tirbio, Josep Mª Gotarda Junior i José Roldán (President de l’Associació de Sommeliers de Barcelona), Nan Ferreres (Directora Escola d’Hostaleria de CETT), Vicenç Andreu (Professor de l’Escola d’Hostaleria de Girona) i el president d’EUHT StPOL, Ramon Serra, el qual ha valorat molt positivament aquesta edició i ha remarcat la pluralitat de les combinacions realitzades, l’alta destresa d’alguns participants i el bon ritme a l’hora de preparar els diferents còctels. A més, ha destacat el creixent nombre de participants i la creativitat en les presentacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *