Les JDP 2019 tanquen amb més de 400 entrevistes de cadenes hoteleres a alumnes de l’EUHT StPOL
11 Febrer, 2019
Professors de l’EUHT StPOL participen a la tercera edició de HIP com a ponents del congrés Hospitality 4.0
19 Febrer, 2019
Mostrar tots

DE L’HORT AL PLAT. Els alumnes del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’EUHT StPOL regeneren l’hort de l’Hotel-Escola i hi cultiven hortalisses i plantes aromàtiques

Cada vegada és més habitual veure cuiners i restaurants de renom amb el seu propi hort. El restaurant Mugaritz d’Andoni Aduriz n’és un exemple; l’Azurmendi d’Eneko Atxa, un altre, el Mirazur de Mauro Colagreco, l’ABaC d’en Jordi Cruz… Tots, en major o menor mesura, compten amb un hort propi en què cultiven plantes aromàtiques, verdures, flors comestibles o fruiters. Cuinar amb productes de proximitat i amb ingredients cultivats per un mateix és una tendència a l’alça en el sector.

En aquest sentit, durant aquest curs els alumnes del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) s’han sumat a aquesta tendència.

Després de visitar diversos terrenys agrícoles de la zona i un cop adquirits els coneixements i tècniques per al cultiu de determinades hortalisses i plantes aromàtiques, han finalitzat el segon mòdul del màster amb la creació del seu propi hort en els terrenys de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. Un aprenentatge vivencial que permet als alumnes ampliar els coneixements per aplicar-los posteriorment a la cuina. De fet, la previsió és utilitzar els ingredients frescos i de temporada que durant el  curs es cultivin per les receptes i els plats que preparin els alumnes durant el màster. 100% kilòmetre 0.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *