Els millors Videojocs de Gestió Hotelera i de Restaurants
20 juliol, 2023Pràctiques d’estiu a hotels de 5 estrelles
31 juliol, 2023Quan acaben les classes arriba el moment més esperat pels nostres alumnes de cuina. Toca cordar-se bé el davantal, esmolar els ganivets i embarcar-se en un viatge de 6 mesos per alguna de les cuines més reconegudes del món. Per exemple, el Restaurant Disfrutar, #2 segons The World’s 50 Best 2023, que aquest estiu acull fins a 3 estudiants d’EUHT StPOL; el restaurant Miramar del xef Paco Pérez, que acumula fins a 5 estrelles Michelin, s’emporta 2 estudiants i molts altres com El Celler de Can Roca (3 estrelles), Aponiente (3 estrelles) o el BO.TiC (2 estrelles) que també es nodreixen de futurs cuiners formats a la nostra escola.
Mirazur, Deessa, Zaranda i La Boscana. Sumen 7 estrelles Michelin i són les destinacions de pràctiques de Daniel, Ignacio, Pushkar i Sagnik, alumnes que han finalitzat el Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina.
Mirazur, un ‘the Best’ amb tres estrelles
Per en Daniel, estar a les ordres d’un xef de talla mundial com Mauro Colagreco és una oportunitat única per “experimentar el ritme i l’exigència de treball que hi ha en aquest tipus de cuines d’alta categoria”. Ell dona suport en tot el que calgui a les cuines, i és que després de dos mesos de pràctiques s’ha establert a la partida de producció on s’elabora des del menjar del personal fins a diversos tipus de pastes per a la seva utilització futura en altres partides. La idea és poder tastar diferents àrees de la cuina i ens confessa que el que el fa més orgullós és que en poc temps s’ha acoblat al lloc i que se’l vagi considerant cada cop més per exercir tasques més complexes. I és que, sens dubte, estar en un restaurant de 3 estrelles Michelin que ha estat nº1 del món segons The World’s 50 Best és una fita al currículum de qualsevol cuiner.
Deessa, al Mandarin Oriental Ritz Madrid
L’Ignacio ha estat company de classe de Daniel i ara està gaudint de les pràctiques al restaurant Deessa de Quique Dacosta, que ostenta dues estrelles Michelin dins d’un dels millors hotels de la capital d’Espanya, el Mandarin Oriental Ritz. El millor és sentir que “l’empresa dona força responsabilitats i compten amb la feina que un fa per a cada servei”. Actualment és a la partida d’arrossos, però el programa preveu passar per diferents partides i així anar coneixent cada àrea i les seves funcions. “El major aprenentatge és comprendre com funciona un restaurant d’aquesta categoria, ja que la precisió i l’atenció al detall que es requereix és molt alta”, ens comenta. A això afegeix: “És un aprenentatge que requereix de molt esforç la qual cosa m’agrada”.
Al Restaurant Zaranda de Mallorca
Pushkar se’n va anar fins a l’illa de Mallorca, al Restaurant Zaranda amb 1 estrella Michelin per exercir de Xef de Partida durant els seus quatre mesos de pràctiques. El millor? Que ha aconseguit un lloc fix al restaurant per quedar-s’hi. I ens expliques els motius que el van portar a escollir aquesta destinació: “la gran reputació del restaurant per la qualitat del seu producte, el servei excel·lent i els conceptes innovadors; també la possibilitat de desenvolupament de noves habilitats en aquesta cuina, la localització i les condicions contractuals, com l’allotjament inclòs, les dietes i el salari”.
El que més orgulleix és poder dirigir una partida en un restaurant que té un reconeixement Michelin, on el xef li ha donat l’oportunitat per executar un nou menú.
La Boscana, un entorn rural
Igual de satisfet està en Sagnik, que ha estat responsable de la Partida de Carns i de Segon Xef a La Boscana, un restaurant lleidetà amb una estrella Michelin del xef Joel Castanyé, també antic alumne d’EUHT StPOL. I la principal raó de la seva satisfacció és haver aconseguit un contracte fix al restaurant. Tot i això, també valora les experiències viscudes al local, ja que, per exemple, ha pogut preparar el càterin dels Premis Nacionals de Gastronomia, que va reunir els principals referents culinaris de Catalunya com Rafa Peña, Ferran Adrià, els germans Roca o els germans Torres. Experimentar amb ingredients de primera qualitat, la planificació de menús, lexecució del servei diari i la gestió del temps són els aspectes en què més ha après.
Les destinacions de pràctiques, en un mapa
En aquest mapa us mostrem algunes de les destinacions de pràctiques d’estiu dels nostres estudiants del Tècnic en Gastronomia i Restauració i del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina. Tots ells són restaurants gastronòmics o hotels 5*.
I és que estudiar a EUHT StPOL no només és garantia d’inserció professional, sinó també que sigui qualitat. Els quatre futurs xefs ens han deixat clar que l’aprenentatge de les classes els ha permès una adaptabilitat més gran al seu lloc de pràctiques. Daniel ens confessa que “el que han ensenyat els professors al curs ha estat útil per comprendre millor com es fan les elaboracions”. I Pushkar ens confirma que ha fet servir cada dia els conceptes que ha après al llarg del programa: “M’han ajudat a crear plats elegants per al restaurant, i un menú que vaig poder elaborar va tenir una gran recepció entre els clients. Estic molt agraït als meus professors”.
Si el teu somni és treballar en alguna de les millors cuines del món, informa’t dels programes d’Arts Culinàries i Gastronomia d’EUHT StPOL.