Torna el “Cuiner de l’Any” a Catalunya. El premi al “Cuiner de l’Any”, promogut pel Fòrum Gastronòmic amb el patrocini del diari La Vanguardia, premia als professionals catalans de la cuina que fan difusió dels següents valors: utilitzar productes de proximitat, el respecte a la terra, la relació amb el productor, la sensibilitat pels aliments ecològics i l’esforç per difondre la cultura de la cuina sostenible.

A la passada edició de 2013 el guanyador va ser Àlex Lucas, del Restaurant Ristol. Per aquesta edició els cinc candidats que opten al guardó són xefs emergents de la cuina catalana, i entre els finalistes hi ha dos ex-alumnes que s’han format a EUHT StPOL i van cursar el programa de Tècnic en Gastronomia i Restauració. Els finalistes són: Miquel Aldana i Albert Ortiz, ambdós ex-alumnes que han estudiat a EUHT StPOL que regenten els restaurants “Tres Macarrons” (El Masnou) i “Axol” (Cabrils), Jordi Guillem (Lo Mam), Anna Maria Tengo (Can Major), y Guillem Oliva (Monvinic).

La selecció dels candidats al guardó ha sigut deliberada per un jurat, format pel Consell Assessor del Fòrum amb el soport de professionals de diferents àmbits gastronòmics (mitjans de comunicació, cuiners, etc.)

Ara és el torn d’escollir el “Cuiner de l’Any” mitjançant una votació que es realitza a través d’una enquesta a la pàgina web de La Vanguardia, on es troba també un vídeo de presentació de cada candidat en el qual mostren l’elaboració d’una de les seves receptes.

Des d’aquí us animem a votar (abans del 13 d’Octubre) per escollir al “Cuiner de l’Any” de 2014, que es donarà a conèixer el dilluns 20 d’Octubre en una sessió a l’Auditori del Fòrum Gastronòmic de Barcelona que permetrà veure als finalistes en acció dins d’HOSTELCO.
Aquí us deixem l’enllaç per votar i els vídeos. Nosaltres ja hem voatat a en MIquel i l’Albert.

– Miquel Aldana, Tres Macarrons (El Masnou)

– Albert Ortiz, Axol (Cabrils)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *