Cap a la cuina healthy: ingredients i tècniques de cocció
25 febrer, 2020L’EUHT StPOL se situa per tercer any consecutiu entre les 50 millors universitats del món en Hoteleria i Turisme
4 març, 2020Més de 130 de persones van assistir a la primera edició del Sopar Solidari, organitzat i impulsat per l’alumnat de tercer curs del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística a les instal·lacions de l’Hotel Gran Sol de Sant Pol de Mar (Barcelona). La recaptació del Sopar Solidari va ser entregada al Banc dels Aliments per al projecte d’alimentació infantil.
Ahir dijous 27 de febrer les instal·lacions de l’Hotel-Gran Sol van acollir la primera edició del Sopar Solidari de l’Escola Universitària d’Hoteleria Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL). El Sopar Solidari va néixer com un projecte de l’alumnat que cursa la menció en gastronomia, restauració i esdeveniments del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística. De fet, van ser els alumnes de tercer curs d’aquesta especialitat els que es van encarregar de l’organització de les diferents fases del projecte: difusió, disseny del menú, contacte amb proveïdors, recerca de patrocinadors, etc.
132 persones van participar al Sopar Solidari preparat per l’alumnat i l’equip de professorat de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar en base als productes cedits per les empreses patrocinadores i col·laboradors en l’esdeveniment.
En total, la iniciativa va permetre recaptar 4545€, resultat de la suma dels tiquets venuts pel sopar solidari, els donatius i els tiquets venuts pel sorteig d’obsequis cedits per empreses i entitats col·laboradores.
En finalitzar el Sopar Solidari, el director de l’EUHT StPOL, Lluís Serra, juntament amb els alumnes impulsors de l’esdeveniment van fer entrega de la recaptació aconseguida al delegat del Maresme del Banc dels Aliments, Cesareo Villagrà. Els 4545€ recaptats es destinaran al projecte d’alimentació infantil del Banc del Aliments: serviran per adquirir llet infantil de continuïtat A2, potets i farinetes.
Primera edició d’un projecte amb voluntat de continuïtat
El Sopar Solidari ha estat una iniciativa impulsada per primera vegada aquest 2020 des de l’EUHT StPOL com a projecte de solidaritat però també com una part del procés d’aprenentatge de l’alumnat que estudia la menció de gastronomia, restauració i esdeveniments del Grau universitari en Gestió Hotelera i Turística. Com a formadors de futurs directius del sector de l’hoteleria, el Sopar Solidari de l’EUHT StPOL és una eina per a conscienciar l’alumnat de la importància de la Responsabilitat Social Corportaiva (RSC) com a part dels valors d’una empresa. A més, el Sopar Solidari els ha permès no només conèixer totes les fases de l’organització d’un esdeveniment d’aquestes característiques sinó també i sobretot, posar-les en pràctica. Un factor que s’alinea amb la metodologia de l’EUHT StPOL: aprendre fent.
Davant dels bons resultats de la primera edició, la voluntat és consolidar-ho com un iniciativa de caràcter anual que permeti a l’EUHT StPOL i als veïns de Sant Pol de Mar i rodalies col·laborar amb projectes d’entitats del tercer sector o de caire social.