Com començar una carrera professional en una cadena hotelera?
3 febrer, 2022Sols Repsol: Què són i quins restaurants llueixen aquest segell el 2022?
1 març, 2022L’EUHT StPOL ha acollit avui dijous 17 de febrer la 38a edició del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya; un certamen en què han participat 9 alumnes de diferents escoles d’hoteleria i restauració de Catalunya. Tots amb un objectiu clar: demostrar qui era el millor jove cocteler de Catalunya.
Ofelia Rosa Otalvano i el còctel “Etéreo” ha estat la guanyadora del Concurs, en el que també s’ha premiat a Victor Romero i el seu còctel inèdit “ADN Garraf” com a segon classificat. Nelson Calleja, alumne de l’EUHT StPOL ha estat guardonat amb el trofeu al còctel amb millor puntuació del jurat degustador per “Aires de Brasil”. “La locura de Frank” de Frank Garcia ha rebut el trofeu Josep M. Gotarda a la destresa i habilitat i l’Eric Bataller i el seu còctel “Bloody dream” ha rebut el guardó a la millor explicació del còctel.
El Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya 2022 ha comptat amb la participació de diferents escoles d’hoteleria i restauració de Catalunya, cadascuna d’elles representada per un alumne/a i la seva proposta de còctel. En total, nou participants que han començat el concurs amb un test de coneixements sobre cocteleria per passar després a la fase demostrativa, durant la qual han preparat i explicat els còctels davant del jurat d’habilitat i destresa. Tot seguit, en un altra sala, el jurat de degustació ha valorat també els còctels d’acord amb diversos paràmetres d’aquest àmbit.
Finalment, el Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya ha premiar com a millor còctel el titulat “Etéreo”, ideat i elaborat per l’alumna d’ESHOB Ofelia Rosa Otalvano Molina, que ha rebut el trofeu “Manuel Villalante” atorgat per l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar.
Victor Romero, alumne de l’Escola d’Hostaleria Joan Ramon Benaprès de Sitges ha rebut el guardó “Especial Club del Barman” al segon millor classificat pel còctel “ADN Garraf”.
El trofeu de l’Associació Catalana de Sommeliers per al còctel amb major puntuació del jurat degustador ha estat per a Nelson Calleja, alumne de l’EUHT StPOL i el seu còctel “Aires de Brasil”; mentre que Frank Garcia, de l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental ha rebut el trofeu “Josep M. Gotarda” a la destresa i habilitat pel còctel “La locura de Frank”.
El premi a la millor explicació i comunicació del còctel ha estat per a “Bloody dream” d’Eric Bataller, alumne de l’Escola d’Hostaleria d’Osona.
Un dels concursos de cocteleria més veterans
El Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, impulsat per l’EUHT StPOL, és un dels certàmens de cocteleria més veterans del país. Tot i que l’any passat no es va poder celebrar a causa de la situació viscuda pel Covid-19, enguany, la 38a edició del certamen ha comptat amb la participació de l’Escola d’Hosteleria Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona, el Centre d’Estudis d’Hosteleria i Turisme CETT, l’Escola d’Hostaleria d’Osona, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona, l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), l’Escola d’Hoteleria del Vallès Oriental, Joviat i com a amfitrions, l’EUHT StPOL.