Què significa la paraula “hospitality”?
16 novembre, 2021El sector HORECA necessita professionals de l’hoteleria, la restauració i la cuina
22 novembre, 2021Divendres que ve 26 de novembre l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar acollirà la celebració de l’Acte de Graduació d’aquells alumnes que el curs 2020-2021 van finalitzar algun dels programes acadèmics que s’imparteixen a l’EUHT StPOL: el Grau Universitari en Gestió Hotelera i Turística, el Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Restauració, el Màster en Hospitality Management en format presencial i online i el Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina.
Aquest any, l’Acte de Graduació tindrà com a convidat especial el director del restaurant barceloní Via Veneto, Pere Monje. Amb més de 50 anys d’història, Via Veneto és el restaurant que fa més anys que conserva una estrella Michelin a Espanya, a més de comptar amb 3 Soles Repsol, ser reconegut per les guies Macarfi i sumar diversos Premis Nacionals de Gastronomia.
Pels seus salons han passat personalitats de la talla de Salvador Dalí, que era client habitual; el president dels Estats Units Richard Nixon, actors de Hollywood com Sean Connery o Woody Allen, presidents del govern espanyol, monarques i un llarg etcètera.
Qui no ha sentit mai a parlar de la taronja Via Veneto, l’ànec a la presse, les creps Suzette o el seu steak tàrtar? Tots són plats destacats que han esdevingut clàssics del restaurant Via Veneto.
Des del 2001, Pere Monje és el director del restaurant, després de treballar durant anys colze a colze amb el seu pare, Josep Monje, propietari de l’establiment. Ell serà l’encarregat de dictar la lliçó magistral de l’Acte de Graduació, que es realitzarà de manera presencial a les instal·lacions de l’EUHT StPOL.