Prop de 500 entrevistes entre alumnes i cadenes hoteleres en pro de la inserció laboral: és el resultat de les JDP 2020
7 febrer, 2020Gamificació i Hospitality al HIP 2020 a càrrec de l’EUHT StPOL i ENTI-UB
24 febrer, 2020L’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar ha acollit avui dijous 20 de febrer la 37a edició del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya; un certamen en què han participat 12 alumnes de diferents escoles d’hoteleria i restauració de Catalunya; així com també professionals menors de 25 anys. Tots amb un objectiu clar: demostrar qui era el millor jove cocteler de Catalunya.
El Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya 2020 ha comptat amb la participació de diferents escoles d’Hoteleria i Restauració de Catalunya, cadascuna d’elles representada per un alumne i la seva proposta de còctel. En total, dotze participants que han començat el concurs amb un test de coneixements sobre cocteleria per passar després a la fase demostrativa, durant la qual han preparat i explicat els còctels davant del jurat d’habilitat i destresa. Tot seguit, en un altra sala, el jurat de degustació ha valorat també els còctels d’acord amb diversos paràmetres d’aquest àmbit.
Finalment, el Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya ha premiar com a millor còctel el titulat “Efímero”, ideat i elaborat per l’alumna de l’ESHOB Cristina Riera, que ha rebut el trofeu “Manuel Villalante” atorgat per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar. Jatin Kanda, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona ha rebut el guardó “Especial Club del Barman” al segon millor classificat pel còctel “Manchai”.
El trofeu de l’Associació Catalana de Sommeliers per al còctel amb major puntuació del jurat degustador ha estat per a “Pink Sunset” ideat i elaborat per Sergio Xavier Pardo, del restaurant Bivio; mentre que Ignasi Artés, de l’Escola d’Hostaleria d’Osona ha rebut el trofeu “Josep M. Gotarda” a la destresa i habilitat pel còctel “Reminiscence”. El premi a la millor explicació i comunicació del còctel ha estat per a “Maridatge 20” d’Eduard Rosario, alumne de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona.
Un any més, el guanyador del Concurs organitzat per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar es classifica per participar al Concurs de Cocteleria de Catalunya organitzat per Club del Barman, que celebrarà la final al mes de maig a Cardona.
Entre els concursos de cocteleria més veterans de Catalunya
El Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya, impulsat per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, és un dels certàmens de cocteleria més veterans del país i aquest 2020 ha comptat amb la participació de l’Escola d’Hosteleria Institut Joan Ramon Benaprès de Sitges, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona, l’Institut Cavall Bernat de Terrassa, l’Escola d’Hoteleria i Turisme Institut Baix Empordà de Palafrugell, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Girona, el Centre d’Estudis d’Hosteleria i Turisme CETT, l’Escola d’Hostaleria d’Osona, Jesuïtes Sarrià Sant Ignasi, l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB) i com a amfitrions, l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.