Albert Adrià i els microvegetals de Koppert Cress premien al Millor Cuiner Jove de Catalunya
19 Maig, 2015
‘Sant Pol, planter d’hotels’ a La Vanguardia
28 Maig, 2015
Mostrar tots

“A l’Hotel-Escola de Sant Pol és l’entorn ideal per la formació que demanda el sector hoteler, de restauració i gastronòmic”

Entrevista publicada al diari “La Vanguardia” al suplement de Nutrició & Salut el passat 28 de maig i 4 de juny de 2015.

Entrevista amb Lluís Serra, Director de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, EUHT StPOL

Cadenes hoteleres com Ritz Carlton, Riu, NH, Barceló, Mandarin Oriental, Starwood o Paradores es disputen cada any els graduats d’aquest Hotel-Escola universitari, pioner a Europa, fundat l’any 1966 i soci fundador de la xarxa global Hotel Schools of Distinction, que agrupa a 10 de les escoles d’hoteleria més prestigioses del món.
-Quina és la seva oferta formativa?

Oferim un grau universitari en gestió hotelera i turística -pioner a Espanya en direcció hotelera-; i el tècnic en gastronomia i restauració. També dos màsters, un en direcció hotelera i de restauració, impartit íntegrament en anglès, i el d’arts culinàries i direcció de cuina, pioner a Europa. A més de cursos d’especialització. Al nostre Hotel-Escola atenem exclusivament
-¿Cuál es su oferta formativa?

Ofrecemos un grado universitario en gestión hotelera y turística –pionero en España en dirección hotelera–; y el técnico en gastronomía y restauración. También dos másteres, uno en dirección hotelera y de restauración, impartido íntegramente en inglés, y el de artes culinarias y dirección de cocina, pionero en Europa. Además de cursos de especialización. En nuestro Hotel-Escuela atendemos exclusivamente a 200 alumnos que trabajan en grupos reducidos y provienen de 24 nacionalidades diferentes.

-Què els fa direferent d’altres escoles?

Som un Hotel-Escola fundat per hotelers. Això és molt important per poder transmetre la realitat del sector als nostres alumnes, que realitzen pràctiques reals des del primer dia, pel que es tracta d’una oferta educativa única. Participem en intercanvis d’alumnes i professors i projectes com la Bullipedia (elBulliLab), liderat per en Ferran Adrià.

-I com reverteix tot això en el seus alumnes?

El percentatge dels nostres estudiants que accedeix a les pràctiques en les grans cadenes supera el 90%, i els que acaben contractats, un 70%. Als que cal afegir aquells que es decanten per hotels independents tipus boutique o restaurants amb cuina d’autor, així com els que emprenen els seus propis hotels o restaurants. És important remarcar que al nostre Hotel-Escola s’han format centenars de directors d’hotel i xefs, entre els que es troben alguns amb estrelles Michelin.

Pràctiques a l’Hotel-Escola i alta inserció laboral

Des del primer dia, els alumnes realitzen pràctiques a l’Hotel-Escola atenent a clients reals. Durant els estius realitzen pràctiques a hotels i restaurants de tot el món i a les pràctiques finals, a grups hotelers i de restauració internacionals que els ofereixen la posibilitat de desenvolupar una carrera professional.

Veure la publicació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *