L’actual edició del Concurs té la cuina de proximitat com a temàtica central i està obert a la participació d’estudiants i professionals menors de 28 anys residents a Catalunya. El guanyador del 33è Concurs de Cuina Jove representarà Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award, que tindrà lloc a Grècia a l’octubre de 2019. 

El Concurs de Cuina Jove de Catalunya i la Jornada Universitària de Gastronomia són el concurs de cuina i l’acte acadèmic gastronòmic amb major trajectòria celebrats de manera ininterrompuda a Catalunya.

Al 2010 van rebre la primera Estrella Michelin pel restaurant Dos Cielos de Barcelona, al 2018 va sumar la segona i acaben de renovar les dues estrelles a la Guia Michelin 2019 amb el nou restaurant Cocina Hermanos Torres de Barcelona. Son els xefs Javier i Sergio Torres, els convidats d’enguany per presidir el Concurs de Cuina Jove de Catalunya que celebrarà la 33a edició el proper 8 de maig a les instal·lacions de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar.

El Concurs de Cuina Jove de Catalunya s’adreça a estudiants i professionals menors de 28 anys residents a Catalunya i enguany té com a temàtica central la cuina de proximitat. Sota aquest paràmetre els concursants hauran d’elaborar la seva proposta de recepta que serà valorada per un jurat presidit pels xefs Javier i Sergio Torres i integrat per representants de PRODECA (Promotora d’Exportacions Agroalimentàries Catalanes) – Generalitat de Catalunya; de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició; de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism; de la Universitat de Girona; de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, així com també periodistes gastronòmics.

El guanyador absolut del Concurs representarà Catalunya a la fase final de l’European Young Chef Award (EYCA), que se celebrarà els dies 22 i 23 d’octubre de 2019 a Grècia, regió South Aegean. La participació del guanyador a la final europea de l’EYCA està impulsada per PRODECA i l’Agència Catalana de Turisme, com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia.

L’edició d’enguany de la Jornada Universitària de Gastronomia i del Concurs de Cuina Jove de Catalunya retrà homenatge al professor Julián Martínez, Cap del Departament de Cuina de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) des de 1984 fins al 2016, que el passat mes de gener ens va deixar. En record i homenatge, el Premi Absolut del Concurs de Cuina Jove de Catalunya 2019 durà el seu nom.

Les inscripcions per participar al Concurs es poden formalitzar fins el 25 d’abril d’acord amb les bases publicades al web www.concurscuinajove.cat

Aquesta és la 33a edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya i la 40a edició de les Jornades Universitàries de Gastronomia de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, dos dels actes de cuina i gastronomia amb més trajectòria celebrats de manera ininterrompuda a Catalunya. Durant els darrers anys, el jurat del Concurs de Cuina Jove de Catalunya ha estat presidit per xefs com Oriol Castro, Nando Jubany, Mauro Colagreco, Albert Adrià o Massimo Bottura, entre d’altres. A banda de presidir el jurat, els xefs Javier i Sergio Torres finalitzaran la Jornada amb una demostració de cuina per als assistents.

[+] www.concurscuinajove.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *