Hotels de Cine
31 octubre, 20238 Sortides Professionals més enllà de l’Hoteleria
10 novembre, 2023El programa Erasmus és una experiència que pot canviar vides. No sols ofereix la possibilitat de conèixer noves cultures i fer amics de tot el món, sinó que també pot ser excepcionalment beneficiosa des d’una perspectiva acadèmica i professional. En particular, per a aquells interessats en la direcció hotelera i gastronòmica, un programa Erasmus pot obrir portes i proporcionar un avantatge competitiu en aquesta indústria altament exigent i globalitzada.
1. Diversitat Cultural
Un dels aspectes més destacats d‟un programa Erasmus és l‟exposició a diverses cultures. En l’àmbit de la direcció hotelera i gastronòmica això és immensament valuós. Els hotels i restaurants atenen una clientela internacional, i comprendre i respectar diferents cultures és essencial. En estudiar a l’estranger, els estudiants tenen l’oportunitat d’aprendre de primera mà sobre les preferències culinàries, les tradicions i les expectatives dels hostes de tot el món. Una de les nostres alumnes que ha anat d’Erasmus és Ruzanna Zakharyan, concretament està estudiant a IULM, la Libera Università di Lingue i Comunicazione de Milà. – “Valoro la llibertat que m’ofereix el programa, ja que em permet crear el meu propi horari i triar entre una àmplia varietat de temes que s’alineen amb els meus interessos i passions, com l’hospitalitat de luxe, la gestió d’esdeveniments de luxe, la comunicació, etc. Més enllà del que és acadèmic, tinc el privilegi de conèixer gent de tot el món, cosa que sens dubte millora la meva consciència cultural”.
2. Practicar Idiomes
Al sector hoteler i gastronòmic, el domini de diversos idiomes és una habilitat altament valorada, per la qual cosa participar en un programa Erasmus permet millorar les habilitats lingüístiques en interactuar amb persones locals i companys de diferents nacionalitats, ja sigui aprenent l’idioma local o practicant una llengua internacional com ara l’anglès, el francès o l’alemany. Per la Ruzanna, el programa Erasmus li ha permès duplicar la seva experiència internacional, ja que ja era estudiant internacional a Espanya i, com diu: “Aviat l’italià també s’unirà a les meves habilitats multilingües”.
3. Xarxes de Contactes Globals
La indústria hotelera i gastronòmica està altament orientada a les relacions i xarxes de contactes. I durant una estada Erasmus es poden establir connexions globals que poden resultar inavaluables en el futur. Conèixer companys d’estudi i professionals de la indústria de diferents països crea una xarxa de contactes diversa i sòlida que pot oferir oportunitats professionals i col·laboracions comercials en el futur. Aquesta és una de les coses que més valora Mireia Bosch, que està estudiant un semestre a l’Universitat Haaga Helia a Hèlsinki: “L’Erasmus em permet conèixer nous contactes que em podran ajudar en el futur professional i, sobretot, a millorar el meu currículum; estic aprenent a adaptar-me en un país amb una cultura completament diferent de la meva i això també m’ajuda a obtenir noves habilitats ia conèixer-me més a mi mateixa”.
4. Adaptar-se a noves situacions
Ho comenta la Mireia i ho demostren molts estudis: treballar i estudiar en un entorn estranger en fomenta l’adaptabilitat. Els estudiants aprenen a bregar amb desafiaments culturals, administratius i logístics de manera efectiva. Reptes que són freqüents durant la vida professional a hoteleria, com afrontar situacions imprevistes i canvis ràpids. Per la Ruzanna, aquesta experiencia li “ha enfortit enormement habilitats com l’adaptabilitat, la comunicació i la sensibilitat intercultural, la resolució de problemes o la mentalitat global, i aquestes habilitats són inavaluables per perseguir carreres internacionals i treballar eficaçment en entorns multiculturals”.
5. Avantatge Competitiu al Mercat Laboral
Tenir una experiència d’estudis a l’estranger al camp de la direcció hotelera i gastronòmica és un gran avantatge al mercat laboral. Els ocupadors valoren els candidats que han demostrat independència, resiliència i la capacitat de treballar en entorns multiculturals. Un programa Erasmus en aquest camp demostra un compromís amb excel·lència i voluntat d’aprendre i créixer en un entorn desafiador. De fet, al Grau de Direcció Hotelera i Turística d’EUHT StPOL, l’alumnat pot gaudir de fins a 4 experiències internacionals sumant els tres períodes de pràctiques externes i el programa Erasmus.
6. Viatjar i Créixer
“En menys d´un mes ja he visitat 4 països nòrdics”, diu la Mireia. I és que aquest article no podríem acabar sense esmentar l’impacte personal del programa Erasmus. Els estudiants adquireixen més confiança en si mateixos en obrir nous horitzons i superar obstacles en un entorn desconegut. “Milà és un centre cultural que combina activitats modernes i vibrants. El reconeixement mundial com a capital de la moda serveix com una font constant d’inspiració”, explica la Ruzanna. No només descobreixen nous punts de vistes i maneres de fer, també en guanyen en autoconeixement. Una maduresa personal que a llarg termini es tradueix en un millor exercici en la carrera laboral.
En resum, un programa Erasmus en direcció hotelera i gastronòmica no només és una experiència inoblidable en allò personal, sinó que també pot ser una inversió sòlida en el futur professional. Ofereix als estudiants l’oportunitat d’adquirir habilitats i coneixements valuosos, establir connexions globals i desenvolupar la mentalitat i la confiança necessàries per tenir èxit en una indústria competitiva i en evolució constant.