Els nostres alumnes d’Erasmus
27 octubre, 2022Michelin crea una categoria per premiar el servei de sala
16 novembre, 2022El nostre alumne Raúl Gisbert ha representat Catalunya al concurs gastronòmic de joves promeses disputat a Noruega. El menorquí Pau Sintes ha estat s’ha imposat entre els 9 finalistes
Aquest cap de setmana ha tingut lloc la sisena final de l’European Youth Chef Award 2022 (EYCA) a l’escola Strinda de Trondheim-Trøndelag (Noruega), Regió Europea de Gastronomia 2022, en la qual ha participat el nostre alumne Raúl Gisbert, després de guanyar el Premi de Cuina Jove de Catalunya el passat mes d’abril.
Tot i realitzar un gran treball i sorprendre els membres del jurat amb la seva reinvenció del concepte de vermut, això no ha estat suficient per guanyar un concurs que s’ha endut el xef menorquí Pau Sintes. El podi el completen Špela Kuhel d’Eslovènia i Ivar Follinglo Moe de Trondheim-Trøndelag.
Vermut en tres mossegades: el plat amb major puntuació global
Raúl, que està cursant el Doble Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gastronomia i Serveis de Restauració de l’EUHT StPOL, va presentar la seva proposta culinària titulada “Vermut en 3 mossegades”, una innovació del nostre vermut habitual de patates xips, musclos en escabetx i olives farcides d’anxova.
Divendres, els 9 concursants van presentar les versions tradicionals dels plats, mentre que la jornada de dissabte va ser el dia de competició real. La proposta d’en Raúl consisteix a integrar els diferents elements en un sol plat: les patates fregides es converteixen en un caneló de patata recobert per una gelatina d’oli d’oliva amb una galeta cruixent de patata i neu picant per emular la salsa brava. Els musclos apareixen en forma de panacota i les olives farcides es converteixen en una tapenade emulant la seva forma natural, acompanyada d’escopinyes fresques. Tot plegat queda lligat per un gelat salat d’oli d’oliva.
#EYCA2022 d’IGCAT
L’EYCA és un premi organitzat per l’Institut de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme (IGCAT), una entitat sense ànim de lucre que pretén apoderar les comunitats locals a través del foment de la seva idiosincràsia cultural i de l’establiment de vincles de cooperació entre regions. A més de la categoria de cuina jove, també organitza l’European Region of Gastronomy Award, el World Food Gift Challenge o el Food Film Menu entre altres concursos; i ostenta el secretariat oficial de les Regions Europees de Gastronomia.
La participació del representant de Catalunya a l’European Young Chef Award (EYCA) està impulsada per PRODECA i l’Agència Catalana de Turisme, com a membres de la plataforma de les Regions Europees de la Gastronomia (European Regions of Gastronomy).
Les dues primeres edicions del certàmen es van celebrar a l’Hotel-Escola d’EUHT StPOL i des de llavors cada edició s’ha celebrat a la Regió Europea de Gastronomia de cada any. D’aquesta manera, el 2023 el concurs se celebrarà a la regió de Hautes-de-France.