Tres coses que encara no saps del nou curs acadèmic de l’EUHT StPOL
1 octubre, 2019Maito, de l’exalumne de l’EUHT StPOL Mario Castrellón, millor restaurant de Panamà
14 octubre, 2019El Consell Català de l’Alimentació és un òrgan nascut com a fòrum de debat i assessorament en qüestions relacionades amb l’agroalimentació, que té entre els seus eixos de treball impulsar la gastronomia del territori i fomentar una alimentació de qualitat, entre d’altres. L’EUHT StPOL ha estat nomenada representant de les escoles d’hoteleria de Catalunya per participar al Consell, que aquest mes d’octubre ha celebrat la reunió inicial.
El passat 3 d’octubre des de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar (EUHT StPOL) vam assistir a la primera reunió del Consell Català de l’Alimentació, un òrgan consultiu adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya creat com a fòrum de debat, participació i assessorament en qüestions relacionades amb l’agroalimentació.
De fet, la voluntat d’aquest òrgan és esdevenir el parlament de l’alimentació a Catalunya, és a dir, l’àgora on es concretin les bases per a una nova política alimentària basada en la producció local i la gestió sostenible del medi, per tal de caminar cap a una alimentació de qualitat que generi confiança en el consumidor i impulsi la gastronomia del territori.
Representant de les escoles d’hoteleria
L’EUHT StPOL ha estat nomenada representant de les escoles d’hoteleria de Catalunya al Consell Català de l’Alimentació, un ens en què hi ha representats els diversos agents de la cadena alimentària; és a dir, associacions i entitats relacionades amb l’alimentació, consumidors, organitzacions professionals agràries, institucions i col·legis professionals relacionats. Tots ells, hi participaran a través de quatre comissions: comissió de cadena agroalimentària, comissió de competitivitat i internacionalització alimentàries, comissió de gastronomia i territori i comissió de malbaratament i sostenibilitat.
Durant l’acte, celebrat a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans i en què hi van assistir prop de 200 persones, es van detallar les diferents fases de treball del Pla estratègic de l’Alimentació a Catalunya 2020-2025 que té com a objectiu últim la creació del Pacte Nacional per a la Política Alimentària.