Comencem un nou curs més internacional que mai
11 octubre, 2022Els nostres alumnes d’Erasmus
27 octubre, 2022Ja està disponible a la web de RTVE el reportatge sobre el consum de les varietats d’oli on la nostra xef, Joyce Celín, proposa una recepta saludable combinant 3 tipologies diferents.
A “Las semillas del aceite” un equip de RTVE aborda la problemàtica del desproveïment i de l’augment de preus del sector agrari a causa de la Guerra d’Ucraïna. Concretament se centren en les conseqüències sobre la producció de l’oli de gira-sol, el més utilitzat a nivell mundial. La impossibilitat de cobrir la demanda a un preu raonable planteja la necessitat d’incloure nous tipus d’oli per al nostre dia a dia a la cuina.
La proposta de la nostra xef Joyce Celín consisteix en unes Maires amb amanida de tomàquet i maionesa de llima. El concepte gira entorn una combinació saludable d’ingredients, assenyalada pel nutricionista Guillermo Mena, i un ús dels olis d’acord amb el tipus de cocció o condimentació requerida. En aquest sentit, la chef Celín utilitza l’oli de gira-sol per al fregit del peix ja que és un dels olis més neutres. En segon lloc, l’oli d’oliva és el més adequat per transferir una aroma i un sabor fort a l’amanida. I, finalment, l’oli de sèsam és l’escollit per a la maionesa per donar-li un sabor torrat al plat.