En Jacob Gutiérrez, alumne del Màster en Arts Culinàries i Direcció de Cuina d’EUHT StPOL, ha guanyat el Premi a la Imaginació i Creativitat amb el plat “Trifàsic d’orada i pèsol”

 

EUHT StPOL ha celebrat la 31ª edició del Concurs de Cuina Jove de Catalunya, organitzat per l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar.

L’acte s’emmarca dins de la 38ª Jornada Universitària de Gastronomia i és un dels concursos gastronòmics més antics del conjunt d’Espanya, celebrat des de l’any 1987.

El concurs ha comptat amb un total de 9 participants tant del món acadèmic com del professional. Cadascun d’ells ha presentat un plat seguint la temàtica proposada enguany: la cuina de mercat.

Les propostes culinàries dels concursants han estat valorades per un jurat professional presidit pel xef Nandu Jubany (Estrella Michelin) acompanyat per Rosa Mayordomo, vocal de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició; Josep Vilella, gastrònom i membre del grup “5 a Taula” de La Vanguardia; Ramon Serra, president del Consell de Direcció de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar; Diane Dodd, Directora de l’International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism i Jaume Cot, en representació de la revista Saber y Sabor, de Grupo Vilbo.

P1170760Nandu Jubany ha donat el tret de sortida l’Entrega de Premis amb un discurs en el que ha donat importància a “l’aprenentatge constant” i la vocació i l’estima per la que ell considera “la millor professió del món”.

El Premi Absolut, atorgat per l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar i entregat per Nandu Jubany, President del Jurat, ha estat per Pau Gabarró, de l’Escola Joviat. El plat, titulat “Llom de conill amb tripa de bacallà i botifarra negra” també s’ha fet amb el Premi a la Destresa i millor Tècnica d’Elaboració.

Com a guanyador del certamen, Pau Gabarró representarà Catalunya al European Chef Award que tindrà lloc el proper novembre a l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar.

Jacob Gutiérrez, de l’Hotel-Escola Sant Pol de Mar, s’ha endut el Premi a la Imaginació i Creativitat amb la proposta culinària titulada “Trifàsic d’orada i pèsol”. Ramon Serra, President del Consell de Direcció de l’Hotel-Escola de Sant Pol, ha atorgat el premi.

Per últim, el Premi a la Millor Presentació ha estat per Marc Vivancos, de l’Escola d’Hostaleria i Turisme Sant Ignasi amb el plat “Orada, pèsols, baines i mató marí”. El premi ha estat atorgat per Rosa Mayordomo, vocal de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.

L’acte ha comptat, també, amb la presència de Montserrat Garrido, Alcaldessa de Sant Pol de Mar, que ha clausurat l’entrega de premis felicitant a tots els participants i guanyadors i fent èmfasi en la importància de la cuina de mercat en un territori com el Maresme.

Nandu Jubany ha posat punt i final al Concurs de Cuina Jove de Catalunya amb una demostració de cuina.

 

Àlbum de fotografies

31è Concurs de Cuina Jove de Catalunya

Vídeo 2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *