Els dos centres, pioners en oferir graus universitaris en els seus respectius camps, organitzaran una Gamejam, els propers 17 i 18 de març, en la qual, els estudiants prototiparan solucions de joc aplicat per al sector turístic des de l’enfocament a la direcció hotelera

web gamificationEstudiants de l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol (EUHT StPOL- UdG), adscrita a la Universitat de Girona, i de l’Escola de Noves Tecnologia Interactives (ENTI-UB), adscrita a la Universitat de Barcelona, participaran plegats en una Gamejam amb l’objectiu de generar prototips que donin resposta a necessitats futures del sector hoteler.

D’aquesta manera, els dos centres formatius uneixen forces i talent per donar forma a la primera activitat d’aquest tipus de l’estat: “Serious games for Hospitality and Tourism”, o el que és el mateix, jocs seriosos aplicats al camp del turisme.

L’esdeveniment, que tindrà lloc els propers 17 i 18 de març  a l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar, permetrà als estudiants posar en pràctica, durant 12 hores, els seus coneixements en el món del desenvolupament de jocs i videojocs, per una banda, i en l’àmbit de l’hoteleria i el turisme, per l’altra.

Vint estudiants d’EUHT StPOL i vint d’ENTI es repartiran en grups d’unes 5 persones i hauran de presentar al final de la Gamejam, un document de disseny del seu projecte, una presentació del mateix i una implementació del prototip. Tot plegat davant d’un jurat.

Aquesta sessió fonamenta la seva metodologia en els coneixements sorgits del projecte de recerca europea JamToday, la primera xarxa europea dedicada al disseny dels jocs aplicats, en la qual, estan involucrades empreses, institucions públiques, escoles, etc.

Cada cop irrompen amb més força els serious games, propostes de naturalesa lúdica, dissenyades amb una finalitat principal que va més enllà de l’entreteniment pur. És a dir, aquests jocs seriosos també esdevenen una eina educativa, terapèutica o d’investigació científica.

Per primer cop a Espanya es treballarà per millorar el futur del turisme a través dels videojocs. I ho faran perfils diversos que co-crearan solucions des de la disrupció i la llibertat creativa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *