Conferencia-Cata: La Cervesa, a càrreg de Carlos Cervantes (grup DAMM)
17 febrer, 2014Paco Pérez serà el Xef convidat del XXVIII CONCURS DE CUINA JOVE DE CATALUNYA
10 març, 2014Un any més, l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar ha sigut la amfitriona del veterà concurs, que aquest any 2014 celebra la 31ª edició.
El Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya reuneix principalment als estudiants de les escoles d’Hosteleria de Catalunya. Aquest any han participat a la final els següents centres formatius: Centre d’Estudis d’Hosteleria i Turisme CETT, Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona ESHOB, la Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona, l’Institut Bisbe Sivilla de Calella, l’Escola Joviat de Manresa, L’escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida i l’EUHT StPOL com amfitriona.
La peculiaritat del Concurs de Cocteleria Jove de Catalunya es defineix en dues facetes: no s’atorguen premis en metàlic i que l’objectiu del concurs és suggerir entre els estudiants interès per traçar una carrera professional a l’àrea de servei de sala, àrea molt demandada per les empreses hoteleres i els restaurants comercials.
El concurs, anualment també fa memòria a dos grans “barmans” que va tenir Catalunya mitjançant la personalització de dos dels trofeus que s’atorguen, concretament al Trofeu Josep Mª Gotarda, a la destressa i habilitat, i al Trofeu Manuel Villalante, a la millor puntuació global.
Tots els participants a la final del Concurs han rebut un Diploma per la seva participació, entregat pels membres del Jurat. El Jurat del concurs ha sigut format pels diferents membres:
Sr. Josep M. Gotarda Jr. – President del Jurat d’Habilitat
Sr. Tony Vilanova – President del Jurat de Degustació.
Sr. José Roldán – Associació Catalana de Sommeliers.
Sra. Nan Ferreres – Directora Escola Hostaleria CETT.
Sr. Iñaki Gorostiaga – Director de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona.
Sr. Ramon Serra – President de l’EUHT StPOL.
Un cop finalitzades les demostracions de tots els participants, es va procedir a l’entrega de premis:
– Trofeu “Manuel Villalante”, atorgat al concursant amb major puntuació global:
Golden Gate, cóctel de Marcello Buratti de l’Escuela Universitaria d’Hotelería iy Turisme de Sant Pol de Mar.
– Trofeu “Especial Club del Barman”, al segon millor classificat:
– Trofeu “Grup SERHS” al cóctel amb millor “merchandising”:
Els 5 sentits de l’Ametlla, d’Isaac Argelich de l’Escola Joviat de Manresa.
– Trofeu “Associació Catalana de Sommeliers” al cóctel amb la millor puntuació del jurat degustador:
Lambic del Bages: Els sabors d’un territori, de Adrià Martínez, de l’Escola Joviat de Manresa.
– Trofeo “Josep Maria Gotarda”, a la destressa i habilitat:
Sylvie, de Jangsup Yi de l’Escuela Universitària d’Hotelería i Turisme de Sant Pol de Mar.
Desde l’EUHT StPOL agraïm a tots els participants la seva assistència i, donem l’enhorabona als guanyadors.
Per visualitzar les fotografías de la Final, fes clic aquí: https://on.fb.me/1eb0aZ5
Flickr EUHT StPOL: https://bit.ly/1c6k9Zc