El concursant de la regió de South Aegean de Grècia, Stamatios Misomikes, es proclama guanyador absolut del l’European Young Chef Award amb el plat “Salas”.

European Young Chef Award TrophyAhir a les instal·lacions de l’Hotel-Escola de Sant Pol de Mar vam acollir la final del concurs European Young Chef Award 2016, organitzat per l’IGCAT, (Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme) i promogut per la Plataforma de la Regió Europea de la Gastronomia juntament amb l’EUHT StPOL.

L’esdeveniment es va realitzar dins el marc “Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016” amb l’objectiu d’enfortir els vincles entre les Regions Europees, a través de joves xefs internacionals on es promociona la innovació culinària, la tradició gastronòmica i els productes locals.

Durant el matí es va celebrar el propi concurs, on els deu finalistes de la competició van elaborar i presentar el seu plat davant el jurat format per en Joan Roca (3 estrelles Michelin i Millor Cuiner del Món 2013 i 2015, també va ser President del Jurat), Diane Dodd (Presidenta de l’IGCAT), Ramon Serra (President de l’EUHT StPOL), Caroline Couret (Director of Network and Barcelona Tourism Creative program) i Jordi Tresserras (Coordinator of Cultural Tourism and the Postgrade Course in International Cooperation and Cultural Management at the University of Barcelona).

El concursant de la regió de South Aegean de Grècia, Stamatios Misomikes, es va proclamar guanyador absolut del certàmen European Young Chef Award amb el plat “Salas”.

La competició va ser formada per deu joves cuiners entre els 18 i 28 anys procedents de les regions que participen a la Plataforma de les Regions Gastronòmiques Europees:

Mikko Tilhonen, de Kuopio (Finland): “Whipped semolina porridge with lingonberry”

Leon Pintaric, de Prekmurje (Slovenia): “Koline”

Daniel Joarza de Sibiu (Romania): “Ham cock with beans”

Jan van Hout de Noord-Brabant (Netherlands): “Roots of Parlsey”

Shane Sheedy de Galway (Ireland): “Liver and Onions”

Edgars Balodis de Riga-Gauja (Latvia): “Skalndrausis”

Andrei Iosif Micle de East Lombardy (Italy): “Polenta con Ragu”

Mikkel Kjolhede de Aarus-Central (Denmark): “KogtTorsk”

Jose Manuel Zafra de Catalunya (Spain): “Mar i Muntanya”

Stamatios Misomikes de South Aegean (Greece): “Salas”

La jornada va incloure un Dinar de celebració amb els membres del jurat, participants i organització del concurs i posteriorment es va cambiar d’escenari per la celebració de la Taula Rodona “Mentoring and Inspiring Young Chefs”, en la que hi van participar la xef Carme Ruscalleda (Embaixadora de Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016) i el xef Joan Roca. La sessió va ser moderada per Cristina Jolonch (Crítica gastronòmica del diari La Vanguardia).

La sessió es va desenvolupar amb les preguntes dels joves cuiners a la Carme Ruscalleda i a en Joan Roca, sobre la relació de la cuina de proximitat, les noves receptes respecte les tradicionals i la relació i influència dels grans cuiners amb els joves cuiners i stagiers.

Vídeo:

Àlbum de la Jornada a Flickr:

European Young Chef Award 2016, November 14th

Llegeix aquí informació relacionada:

http://www.lavanguardia.com/edicion-impresa/20161115/411869177354/los-jovenes-chefs-reinventan-la-cocina-europea.html

http://ecodiario.eleconomista.es/espana/noticias/7958601/11/16/El-griego-Stamatios-Misomikes-gana-el-I-European-Young-Chef-Award-2016.html

http://www.europapress.es/catalunya/noticia-griego-stamatios-misomikes-gana-european-young-chef-award-2016-20161114185859.html

http://www.lainformacion.com/estilo-de-vida-y-tiempo-libre/gastronomia-restaurantes-y-cocina/Stamatios-Misomikes-European-Young-Award_0_971904279.html

http://www.vilaweb.cat/noticies/el-grec-stamatios-misomikes-guanya-el-i-european-young-chef-award-2016/

Joan Roca reivindica en Sant Pol un impulso a la nueva cocina europea

http://www.bolsamania.com/catalunya/noticies/economia/el-grec-stamatios-misomikes-guanya-el-i-european-young-chef-award-2016–2282404.html

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *